Ce se intampla cand ramai fara furnizor de gaze naturale?

18. Mar.

Chiar daca nu este legal, exista cateva motive precum insolventa care pot duce la rezilierea contractului cu furnizorul de gaze naturale. Insa, acest lucru nu inseamna neaparat ca vei ramane fara caldura sau apa calda in casa. Daca te afli intr-o astfel de situatie, exista cativa pasi simpli pe care trebuie sa ii urmezi. 

Continua sa citesti pentru a afla ce se intampla si ce poti face daca ramai fara furnizor de gaze naturale.  

Cum procedezi daca ramai fara furnizor gaze naturale? 

Primul lucru pe care trebuie sa il stii este ca, in cazul in care furnizorul reziliaza contractul nu vei ramane fara gaze naturale. Intr-o astfel de situatie, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei va desemna un furnizor de ultima instanta. Astfel, ANRE se asigura ca nu vei ramane fara gaze naturale, pana cand iti gasesti un al furnizor.  

Pașii pe care trebuie sa ii urmaresti daca ramai fara furnizor de gaze 

Acum ca am exclus posibilitatea de a ramane brusc fara gaze naturale, iti vom prezenta trei pasi pe care trebuie sa ii urmaresti pentru a schimba acest lucru: 

1. Fa o comparatie intre furnizori 

Inainte de a face o alegere, trebuie sa iei in considerare cateva criterii atunci cand alegi un furnizor gaze naturale. Cerceteaza cu atentie piata si uita-te dupa aspecte precum: 

  • Costurile gazelor naturale; 
  • Perioadele contractuale disponibile; 
  • Conditii de reziliere a contractului;
  • Modalitatile de achitare a facturilor. 

In cazul Nova Power & Gas, poti beneficia de servicii rapide si digitalizate. Astfel, nu numai ca te poti bucura de plata online a facturilor, dar si oferirea indexului se poate face online cu ajutorul aplicatiei de mobil, pe site, telefonic (021 9246) sau pe email-ul autocitire@novapg.ro. 

2. Gaseste oferta potrivita nevoilor tale 

Atunci cand alegi noul furnizor de gaze naturale trebuie sa vezi si ce oferte iti asigura. De exemplu, Nova este un furnizor gaze naturale care iti pune la dispozitie mai multe tipuri de oferte in functie de nevoile pe care le ai (oferte cu preț fix sau variabil, pe o anumită perioadă de timp). Gasesti inclusiv pe site optiunea de a introduce cateva date  care vor fi folosite sa determine acest lucru (tipul de consumator, localitatea deconsum, tipul de locuinta, etc.). 

3. Pregatirea actelor necesare 

Dupa ce decizi cu ce furnizor vrei sa continui si ce oferta alegi, este momentul sa pregatesti actele necesare pentru a incheia contractul contractului. Depinde de fiecare furnizor in parte, insa cel mai probabil vei avea nevoie de documente precum: 

  • Copie a actului de identitate (BI/CI); 
  • Documentul de proprietate a locuintei in cauza; 
  • Contractul de inchiriere sau un document care dovedeste dreptul locativ in spatiul respectiv; 
  • Indexului contorului la zi pentru emiterea facturii.  

Un alt beneficiu de care te poti bucura in cadrul Nova este faptul ca acest proces are loc 100% online. Ceea ce inseamna ca tot ce trebuie sa faci este sa trimiti poze ale documentelor mentionate anterior.  

Acum ca stii si ce acte trebuie pentru contract gaze, arunca o privire pe site-ul unde vei gasi toate detaliile de care ai nevoie pentru ca Nova sa iti fie furnizorul de gaze naturale. Pentru mai multe informatii te poti uita in sectiunea cu intrebari frecvente si chiar si in articolele disponibile pe blogul nostru. 

 

Citeste si despre: ce pret are un kw, factura electrica vizualizare, cum schimb furnizorul de electricitate.