Libertatea de a alege
Începând cu 1 iulie 2020, ANRE, autoritatea ce reglementează piața națională de energie, nu mai stabilește prețul final de furnizare a gazelor naturale către consumatorii casnici. Astfel, liberalizarea pieței de energie aduce noi oportunități, atât pentru furnizori, cât și pentru consumatori.
Liberalizarea pieței de energie aduce un mare avantaj pentru consumatori, oferindu-le posibilitatea de a alege furnizorul și oferta care li se potrivește cel mai bine. Astfel, consumatorii pot economisi bani și pot avea un control mai mare asupra costurilor de energie.
În plus, liberalizarea pieței de energie încurajează competiția între furnizori, ceea ce poate duce la o creștere a calității serviciilor și a inovației. Furnizorii sunt acum obligați să ofere cele mai bune oferte și servicii pentru a atrage și a păstra clienții, ceea ce este benefic pentru consumatori.
Acum, prețul gazelor este stabilit în baza principiilor concurențiale, format în baza cererii și ofertei și stimulat de competiția între furnizori. Orice consumator este, astfel, liber să analizeze ofertele disponibile pe piață și să o aleagă pe cea mai avantajoasă.
Efectele produse de liberalizarea pieței de energie se resimt doar asupra prețului gazului furnizat. Tarifele suplimentare care se regăsesc pe factură și care aparțin distribuitorului, râmân, în continuare, reglementate de ANRE. Nu există niciun fel de riscuri de întreruperi în furnizarea de gaze în procesul de schimbare a furnizorului. Mai mult, nu există riscuri nici în ceea ce privește prețul, atât timp cât alegi o ofertă cu preț fix garantat.
Însă, înainte de a alege un furnizor, consumatorii trebuie să se asigure că au o înțelegere clară a prețurilor și condițiilor din ofertele disponibile. Este important să se compare ofertele de pe piață și să se ia în considerare toate costurile implicate. În concluzie, liberalizarea pieței de energie reprezintă un pas important către o piață mai competitivă și eficientă. Este importantă informarea corectă a consumatorilor, pentru a lua decizii înțelepte atunci când aleg furnizorul de energie, astfel încât să poată beneficia la maximum de avantajele acestei liberalizări.
În plus, la Nova, contractarea are loc complet în mediul online, prin intermediul site-ului, iar întregul proces constă în câțiva pași simpli și intuitivi, prin încărcarea documentelor și semnarea digitală a contractului.
Odată cu liberalizarea pietei de energie, Nova oferă posbilitatea de a schimba furnizorul mult mai simplu. Nu este necesară deplasarea la niciunul dintre sediile companiei. Trecerea la noul furnizor se poate face la orice oră, din confortul propriei case.
Mai multe informații poți afla de aici.
MIT: Trebuie să îmi schimb rețeaua de țevi de gaz pentru a trece la alt furnizor.
Sigur că nu. Rețeaua de distribuție rămâne aceeași, doar furnizorul se schimbă. Pe factură este evidențiat, în continuare, separat, tariful de distribuție, care rămâne neschimbat și se va regăsi și pe factura noului furnizor.
MIT: Risc să rămân fără electricitate sau gaz dacă îmi schimb furnizorul..
Deoarece piața este puternic reglementată, nu există niciun fel de riscuri pentru consumatorii finali. În cazul în care un furnizor crește prețul semnificativ sau nu mai poate furniza serviciile, consumatorul va trece imediat la alt furnizor, având o listă de opțiuni din care poate alege. În plus, reglementările ANRE nu permit întreruperea alimentării. Singurul scenariu în care un consumator poate ajunge să fie deconectat este pentru neplata facturii.
MIT: dacă apar defecțiuni, nu le repară nimeni.
Defecțiunile țin de rețeaua de distribuție, deci nu de furnizor. Așadar, consumatorul va contacta, în continuare, distribuitorul din localitate, mai exact compania care operează rețeaua de distribuție.
MIT: durează prea mult să trec la un alt furnizor.
Generarea ofertei și semnarea contractului cu Nova se realizează online, în doar câteva minute, chiar aici, pe site-ul nostru. Imediat, noi demarăm formalitățile de mutare, conform regulamentului ANRE. Mutarea propriu-zisă are loc în aproximativ 21 de zile, cel mai probabil începând cu următorul ciclu de facturare.
1. Îți calculezi costurile rapid, direct pe site-ul nostru.
2. Dacă oferta noastră te avantajează, poți continua contractarea online.
3.E necesar să ai la îndemână 3 documente (CI, o factură recentă și un act de proprietate asupra locației de furnizare). Dacă nu ai copii scanate, îți recomandăm să efectuezi contractarea de pe mobil, să le poți fotografia direct în secțiunea de contractare.
4. Noi transmitem notificarea de reziliere către furnizorul anterior în numele tău.
5. După 21 de zile devii client Nova.
Nova Power & Gas, furnizor de gaze naturale si energie electrica, este o companie romaneasca cu o experienta de peste 10 ani in piata locala
Odata cu apropierea iernii, multe persoane se gandesc la costul confortului asigurat de caldura
Luna iulie a acestui an a venit cu noutati pentru consumatorii de gaze naturale, mai precis cu
Racirea vremii, odata cu venirea toamnei, se suprapune in acest an cu restrictiile impuse
Prețurile pentru furnizarea gazelor naturale la clienții casnici nu vor mai fi reglementate de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE)