Contracte energie Electrica 2021: Poti schimba contractul pana pe 30 iunie

05. Mar.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei a prelungit perioada disponibila pentru incheierea unui nou contract energie electrica pe piata libera, pana la 30 iunie, pentru consumatorii casnici. 

Desi termenul initial pana la care consumatorii isi puteau alege un nou furnizor de energie electrica, era finalul lunii ianuarie, ANRE a decis ca timpul este limitat, atat pentru consumatori, in ceea ce priveste decizia de a alege un nou furnizor, cat si pentru furnizori, pentru ca nu aveau timp intr-o singura luna sa proceseze un numar atat de mare de solicitari. 

Cat ceea ce priveste selectarea ofertei care vi se potriveste, fiecare consumator poate verifica preturile tuturor furnizorilor de energie, introducand datele tale de consum intr-un comparator de tarife energie electrica, disponibil pe pagina ANRE.

Ce pot face consumatorii? 

Asa cum multi consumatori stiu deja, de la 1 ianuarie 2021 piata de energie electrica s-a liberalizat, ceea ce inseamna ca nu vor mai plati preturi stabilite de ANRE, ci isi pot alege furnizorul cu oferta care se potriveste cel mai bine nevoilor lor. Acum, pretul energiei electrice se stabileste pe principii concurentiale intre cerere si oferta, iar consumatorii pot alege sa incheie un contract nou energie electrica cu furnizorul dorit!

Ideal este sa te informezi dinainte despre ofertele de pe piata de energie electrica dupa liberalizare. Astfel, poti afla singur care este cel mai bun pret si cea mai buna oferta pentru tine si spatiul tau de consum.

Pentru ca fiecare consumator sa se bucure de preturi avantajoase, acesta poate incheia contract furnizare energie electrica cu orice furnizor detinator de licenta de furnizare a energiei electrice care activeaza in piata cu amanuntul, negociind cu acesta atat pretul, cat si clauzele contractului de furnizare.

Ce avantaje ai odata cu liberalizarea pietei de energie?

Liberalizarea pietei de energie iti aduce numeroase beneficii: oferte competitive, preturi avantajoase pentru tine si un nou model de contract nou energie electrica, adaptat conditiilor pietei libere. Fiecare consumator va cauta, pe langa pretul cel mai bun, confort si stabilitate in ceea ce priveste procesul de schimbare a furnizorului, facturi mai mici si flexibilitate mai mare.

Cum se realizeaza schimbarea furnizorului actual?

Schimbarea in sine a furnizorului, este un proces simplu, gratuit si nu implica modificari de ordin tehnic. Toata procedura ce tine de acte si proceduri, cade in sarcina noului furnizor ales si are un termen de finalizare 21 de zile, indiferent de furnizorul de energie electrica pe care il alegeti si de asemenea nu modifica relatia cu operatorul de retea. Nu exista riscul de a ramane fara curent si nu trebuie sa schimbi instalatia electrica.  

Obligatia clientului final este de a se ca ofertele au conditii avantajoase pe intreaga perioada a contractului si ca respecta prevederile legale prevazute in contract. 

Dupa ce clientul final si furnizorul nou convin asupra clauzelor contractuale, inclusiv asupra pretului energiei electrice, incheie contractul de furnizare a energiei electrice consumatori casnici. 

Cum alegi furnizorul potrivit de energie electrica?

Vino si identifica oferta potrivita pentru tine chiar acum! La Nova, schimbarea se face simplu, rapid, in cateva minute. Poti afla pe loc cat poti economisi, folosind calculatorul de factura disponibil pe site. Contracteaza online cea mai buna oferta pentru tine cu pret fix garantat, fara abonament sau costuri ascunse si economiseste inteligent cu Nova Power & Gas!