Mi se pot întrerupe electricitatea sau gazele la schimbarea furnizorului?
Nu există niciun risc ca tu să rămâi fără electricitate sau gaze naturale odată cu schimbarea furnizorului. Instalația de distribuție a gazelor naturale și a energiei electrice nu va suferi nicio modificare, prin urmare, nu există vreun motiv pentru care s-ar putea întrerupe furnizarea.
Distribuitorul râmâne același, iar noi vom colecta, în continuare, tarifele de distribuție pe factura ta, pe care le vom vira către acesta pentru a-ți asigura serviciile de mentenanță.
Cât costă schimbarea furnizorului?
Schimbarea furnizorului este gratuită, niciuna dintre etapele procesului nu presupune costuri suplimentare din partea ta.
La Nova, ne ocupăm inclusiv de notificarea furnizorului existent, ca procesul să decurgă cât mai ușor.
Cum pot obține o ofertă de furnizare?
La Nova, ne ocupăm, inclusiv, de notificarea furnizorului existent, pentru ca procesul să decurgă cât mai ușor.
Care este prețul final?
La Nova, îți oferim această posibilitate în pagina https://vreaulanova.ro/calculator, unde îți afișăm costul total, cu toate tarifele reglementate și TVA incluse, în funcție de localitatea în care se află locul de consum. Ne străduim să îți afișăm cât mai transparent ofertele, pentru ca tu să înțelegi exact ce și cât plătești.
Ce se întamplă după perioada de preț garantat?
După ce expiră perioada contractuală de preț fix garantat, îți vom trimite o informare în legătură cu noile prețuri aplicabile. Ai atunci opțiunea de a prelungi contractul, de a alege o altă ofertă din opțiunile noastre sau de a renunța la contract. Totul transparent și cu flexibilitate maximă.
Cine se ocupă de rezilierea contractului cu actualul furnizor?
Noi preluăm și această etapă din procesul de schimbare. Odată cu semnarea contractului cu Nova, în setul de documente există și o notificare de schimbare a furnizorului existent, pe care noi o transmitem către acesta în numele tău. Totul se realizează rapid, fără costuri suplimentare.
Există taxe de reziliere dacă doresc să reziliez contractul înainte de termen ?
Orice contract de furnizare poate fi reziliat gratuit, fără penalități, cu un preaviz de 21 de zile. Dacă ai beneficiat de o ofertă cu beneficii suplimentare (luni gratuite, servicii promoționale), condițiile de reziliere anticipate vor fi stipulate în contract.
Pot primi factura pe e-mail?
Da, factura se emite în format electronic și este trimisă pe adresa de e-mail folosită la semnarea contractului. Dacă dorești, însă, și o factură în format tipărit, poți solicita acest lucru printr-un e-mail la adresa: sesizari@novapg.ro.
Cum pot plăti factura Nova?
Îți oferim mai multe opțiuni de plată a facturii:
Cum pot transmite indexul ?
Indexul îl poți transmite prin mai multe metode:
Primesc facturi separate pentru electricitate și gaz?
Da, facturile pentru energie electrică și gaz se emit separat pentru fiecare utilitate și fiecare loc de consum prevăzut în contract.
De ce prețul la gaz se afișează în kWh, deși consumul se realizează în mc?
Unitatea de măsură în sistem international, atât pentru electricitate, cât și pentru gaze naturale, este kWh. Conversia se face ținând cont de un coeficient numit PCS (Puterea Calorică Superioară), stabilit de ANRE, care variază ușor de la zi la zi, dar are o valoare medie de 10,55 (1 mc de gaze = 10,55 kWh).
În cât timp devin client Nova după semnarea contractului?
După semnarea contractului de către tine, durează aproximativ 7 zile verificarea, prelucrarea și semnarea documentelor de către Nova. Ulterior, trimitem notificarea de reziliere către furnizorul actual, iar după 21 de zile (perioada stabilită prin lege) devii client Nova. Așadar, tot procesul de schimbare durează maximum 30 de zile.
Sunt client nou. Cum îmi fac cont?
Contul de client se creează automat la activarea contractului, iar datele de autentificare le primești automat, pe e-mail. Dacă nu ai primit datele de autentificare, te rugăm să ne contactezi pentru a verifica motivul.
Ce furnizor de energie electrică să aleg?
Odată cu liberalizarea pieței de energie electrică fiecare consumator își poate alege furnizorul care are oferta cea mai avantajoasă și mai potrivită cu nevoile sale. Alegerea se poate face comparând ofertele-tip ale fiecărui furnizor, care cuprind tarifele și serviciile pe care acesta le asigură. ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei) pune la dispoziția consumatorilor un comparator al ofertelor-tip ale furnizorilor de energie electrică. Alegerea unui nou furnizor de electricitate se poate face oricând un consumator decide că vrea o altă ofertă.
Ce furnizor de gaze naturale să aleg?
Furnizorii de gaze naturale pot fi aleși de pe piața liberalizată, în funcție de ofertele-tip puse la dispoziția consumatorilor. Aceștia pot alege condițiile de preț și serviciile cele mai avantajoase, consultând individual ofertele fiecărui furnizor sau intrând pe site-ul ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei) pentru a studia comparatorul de oferte-tip ale tuturor furnizorilor activi din piață. Schimbarea furnizorului de gaze naturale se poate face oricând, în momentul în care consumatorul a găsit o ofertă mai avantajoasă.
Ce acte sunt necesare pentru semnarea unui contract de energie electrică?
Pentru a încheia un contract de furnizare energie electrică, pentru un client casnic, se vor solicita următoarele documente:
Ce acte sunt necesare pentru semnarea unui contract de gaze naturale?
Pentru a încheia un contract de furnizare gaze naturale, pentru un client casnic, se vor solicita următoarele documente: