Ce acte trebuie pentru Contract Gaze la Nova - Tot ce trebuie sa stii

14. Oct.

Luna iulie a acestui an a venit cu noutati pentru consumatorii de gaze naturale, mai precis cu dreptul si libertatea de a trece de la un pret reglementat al gazelor, la unul negociat, in piata libera.

Liberalizarea pietei de gaze naturale le aduce consumatorilor noi avantaje si oferte, cu preturi mai avantajoase si un nou model de contract, adaptat conditiilor pietei libere.

Noul contract de furnizare gaze naturale poate fi incheiat cu furnizorul actual de la care primesti gaze sau cu oricare alt furnizor de gaze naturale, dintre cei licentiati de catre ANRE, care activeaza pe piata de gaze naturale.

Fiecare consumator este incurajat sa faca o analiza comparativa a tuturor ofertelor de pe piata folosind aplicatia disponibila pe site-ul ANRE: „Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale”.

Utilizarea unui comparator oferte tip de furnizare a gazelor naturale este cea mai buna solutie cand trebuie sa alegi o oferta de la orice distributor de gaze naturale din Romania. 

Ce presupune incheierea contractului cu noul furnizor

Odata cu liberalizarea pietei de gaze, consumatorul va evalua ofertele furnizorilor din piata libera si o va alege pe cea potrivita nevoilor sale. Odata cu alegerea acesteia, se va semna cu furnizorul ales un nou contract de furnizare gaze naturale.

Procesul de schimbare a furnizorului de gaze naturale este gratuit si nu implica modificari de ordin tehnic, indiferent de furnizorul de gaze naturale ales de catre client.

Odata cu incheierea contractului cu noul furnizor, se va completa si se va depune notificarea privind schimbarea furnizorului, prin care acesta este imputernicit sa transmita notificarile necesare operatorului de retea si actualului furnizor.

Nu uitati sa aveti in vedere notificarea actualului furnizor in vederea rezilierii contractului de furnizare gaze naturale respectand termenul si conditiile de denuntare unilaterala, prevazute in contract.

Furnizorul vinde gaze naturale clientului final la pretul si in conditiile comerciale de furnizare stabilite cu acesta in urma negocierii sau, dupa caz, la pretul din oferta aleasa de catre client si conditiile pentru care respectivul client final a optat.

Daca doresti sa contractezi serviciile de furnizare de la Nova Power & Gas, poti semna contractul online, simplu si rapid.

Mai jos ai lista de acte necesare contract gaze

  • cerere tipizata de incheiere a contractului de furnizare
  • acordul de acces eliberat de operatorul de distributie
  • actul de identitate al solicitantului
  • actul de detinere/inchiriere a spatiului

Tot ce trebuie sa stii despre procedura de schimbare furnizor gaze naturale si de semnare a unui contract furnizare energie electrica la Nova este ca:

  • Nu exista nici un risc ca tu sa ramai fara gaze naturale odata cu schimbarea furnizorului
  • Nu trebuie sa platesti nimic in plus, ci doar sa semnezi documentele
  • Nu trebuie sa te deplasezi de acasa

Dupa ce toate documentele solicitate au fost trimise, noul furnizor trebuie sa contacteze clientul final in vederea transmiterii unui contract de furnizare gaze naturale persoane fizice.

Orice consumator are dreptul sa renunte, in mod gratuit, la contractul de furnizare a gazelor naturale in situatia in care nu accepta modificarile/completarile/conditiilor/clauzelor contractuale, precum si majorarea pretului/tarifului, notificate de furnizor.

Vrei sa devii clientul nostru sau sa afli mai multe informatii despre serviciile noastre? Echipa Nova te poate consilia pentru alegerea celei mai bune oferte de gaze naturale, astfel incat tu sa poti semna un contract furnizare gaze naturale simplu si rapid!