Daca esti ingrijorat de cat consuma o centrala electrica, alege oferta Nova si economiseste

28. Feb.

Iti doresti o solutie moderna pentru incalzirea locuintei tale? Unul dintre cele mai importante criterii in alegerea unei centrale de apartament este tipul de combustibil utilizat. Daca zona in care este pozitionat spatiul tau de consum nu permite racordarea la gaze, iar o centrala pe lemne nu intra in discutie, solutia poate fi o centrala electrica. O centrala electrica reprezinta o investitie rentabila, pentru fi utilizata in scopul incalzirii locuintei, fiind si un sistem ecologic și fiabil de producere a căldurii. Insa, fiecare consumator isi alege varianta in functie de spatiul destinat incalzirii, de incaperea tehnica in care va fi montata centrala si implicit de oferta energie electrica potrivita nevoilor sale. 

Aceste tipuri de centrale termice electrice se conecteaza la sursa de curent electric si asigura necesarul de caldura si apa menajera in locuinta. 

Centrala termica electrica – ce este?

Centrala electrica este un sistem de incalzire utilizat in proprietățile rezidențiale, cat si in cele comerciale și industriale. Acest tip de centrala foloseste alimentarea cu energie electrica, dar functioneaza dupa principii similare cu cele utilizate de centrale bazate pe arderea combustibilului fosil.  

Avantaje centrale termice electrice

Fiind o resursa accesibila, consumatorii pot alege utiliza incalzirea pe bază de electricitate in mod rapid si imediat.

Centralele electrice se numara printre cele mai populare metode de incalzire, iar acest lucru se datoreaza numeroaselor avantaje pe care le au: 

• nu necesita constructia unui cos de fum suplimentar pentru evacuarea reziduurilor;

• nu emit substante periculoase si nu polueaza fonic mediul inconjurator. 

• nu genereaza reziduuri in urma consumului de energie 

• incalzesc repede spatiul in care sunt montate, avand o capacitate mai rapida de a genera apa calda si caldura decat centralele termice pe gaz sau peleti.

• montaj rapid, fara aprobari necesare din partea Garzii de Mediu;

• nu ocupa mult spatiu, fiind potrivite pentru orice tip de locuinta

• nu necesita verificari periodice in scopul mentinerii la parametri ridicati de utilizare; 

• costuri reduse de intretinere - nu necesita guri de aerisire, detectoare de gaz; 

• au garantie 3-5 ani, in functie de modelul ales si nu genereaza pierderi de caldura.

Dezavantaje centrale termice electrice

Principalul dezavantaj al instalarii unei centrale electrice este legat de costul crescut al energiei electrice, fata de gaze sau lemne. 

Pe langa acesta, dat fiindca o centrala termica electrica functioneaza exclusiv pe baza de electricitate pentru apa calda si caldura, exista riscul ca in cazul unor pene de curent sa ramaneti fara apa calda pana cand instalatiile sunt reparate. 

Alegerea unei centrale electrice potrivite pentru apartamentul tau este o decizie care ar trebui sa fie luata dupa un amplu proces de informare si de cercetare legat de anumite aspecte: care este cea mai buna centrala, cum se face instalarea acesteia, cat consuma o centrala electrica.  Doar asa vei putea hotari care este cea mai buna optiune, pentru crearea unui confort termic crescut in casa ta.

Furnizorul de energie electrica potrivit pentru tine, Nova Power & Gas!

Cu ofertele flexibile Nova, schimbarea furnizorului se realizeaza simplu si fara efort. După alegerea pachetului de energie electrica cu pret fix garantat potrivit, poți face schimbarea în 3 pași rapizi, în 5 minute, online. Alege oferta care îți aduce un plus de avantaj si bucura-te de costuri mai mici. Niciodata nu a fost mai simplu ca acum sa te informezi si sa alegi o oferta din piata libera care sa fie si avantajoasa pentru tine si casa ta. De aceea misiunea Nova va ramane intotdeaula una singura: oferirea celei mai bune experiente de furnizare de energie. Simplu, avantajos, totul online.

 

Citeste si despre: calculator kw in leiproductie energie electrica.