Top 5 surse de energie verde la indemana oricui

12. Nov.

In ultimele trei decenii, cercetarea si dezvoltarea energiei verzi a dus la numeroase schimbari, ducand la aparitia de noi tehnologii promitatoare si reducand dependenta de carbune, petrol si gaze naturale. Dar ce este energia verde si de ce trebuie aceasta valorificata?

Energia verde provine din surse naturale precum lumina soarelui, vantul, apa si multe altele. Aceasta utilizeaza surse de energie verde disponibile in toata lumea, inclusiv in zonele rurale si indepartate, in care accesul la electricitate se face mult mai greu. Iar progresele tehnologice inregistrare au dus la o reducere a costurilor, lucru transforma aceste surse de energie verde intr-unele la indemana oricui. Dar care sunt acestea?

Energia solara

Lumina soarelui este una dintre cele mai importante surse de energie verde. Cantitatea de energie solara care ajunge pe suprafata Pamantului intr-o ora este mai mare decat necesarul total de energie al planetei pentru un an intreg. Desi pare o sursa perfecta de energie regenerabila, cantitatea variaza in functie de momentul zilei si de sezonul anului, precum si de locatia geografica. Majoritatea oamenilor apeleaza la aceasta energie verde pentru casa, intrucat scade valoarea facturilor la utilitati.

Energia hidroelectrica

Energia hidroelectrica este foarte versatila si poate fi generata folosind atat proiecte la scara mare precum baraje, cat si turbine subacvatice sau rauri mici. Energia hidroelectrica nu genereaza poluare si, prin urmare, este o optiune energetica mult mai ecologica pentru mediul inconjurator. Majoritatea centralelor hidroelectrice au un rezervor de apa, o poarta sau o supapa pentru controlarea cantitatii de apa care curge din rezervor si o iesire sau un loc unde apa ajunge dupa ce aceasta curge. Tocmai datorita beneficiilor multiple, aceasta se claseaza in preferintele oamenilor privind cele cinci surse de energie verde.

Biomasa

Biomasa este partea biodegradabila atat a produselor si a deseurilor, cat si a substantelor vegetale si animale. Folosirea lemnului in semineu este, un exemplu, de biomasa pe care majoritatea oamenilor o cunosc. Exista diverse metode utilizate pentru a genera energie prin utilizarea biomasei. Acest lucru se poate face prin arderea acesteia sau prin exploatarea gazului metan care este produs prin descompunerea naturala a materialelor organice. Un furnizor energie verde va sustine intotdeauna protejarea mediului inconjurator prin utilizarea resurselor naturale ecologice!

Energia eoliana

Energia eoliana este una dintre cele cinci surse de energie verde, ceea ce inseamna ca nu polueaza aerul, nu produce dioxid de carbon si nu elibereaza produse nocive care pot provoca degradarea mediului sau pot afecta negativ sanatatea umana. Investitiile in tehnologia energiei eoliene pot deschide, de asemenea, noi cai pentru locuri de munca si formare profesionala, deoarece turbinele fermelor trebuie intretinute pentru a continua sa functioneze. Deoarece parcurile eoliene tind sa fie construite in zone rurale sau indepartate, acestea sunt, de obicei, departe de orasele pline de viata, unde electricitatea este mult mai necesara.

Energia geotermala

Energia geotermala este considerata atat rentabila, cat si durabila, insa limitata deoarece poate fi folosita doar in zonele apropiate imbinarilor tectonice. Aceasta se poate extrage din pamant cu ajutorul proceselor naturale, ajutand la producerea de energie verde pentru casa.

Pe masura ce devenim din ce in ce mai constienti de impactul nostru asupra mediului inconjurator, este important sa se recurga la o tranzitie de la resursele conventionale de energie electrica, la surse de energie verde.

De aceea, la Nova investim constant in surse de energie regenerabila, din grija pentru tine si pentru natura, si iti oferim pentru consumul casnic 100% energie verde. Descopera si tu ofertele noastre.