26. Nov.
Odata cu liberalizarea pietei de energie de la 1 ianuarie 2021, toti consumatorii eligibili, atat casnici, cat si cei noncasnici din Romania, vor avea posibilitatea sa isi alega furnizorul de energie electrica dorit. Cu alte cuvinte, orice consumator poate semna un nou contract pentru furnizarea energiei electrice, cu orice furnizor detinator de licenta de furnizare a energiei electrice care activeaza in piata cu amanuntul, negociind cu acesta atat pretul, cat si clauzele contractului de furnizare.
Desi multi dintre consumatori nu iau inca in calcul schimbarea furnizorului, ei ar trebui sa stie ca pot beneficia de numeroase avantaje si de costuri mult mai bune. Liberalizarea pietei de energie electrica inseamna mai multe optiuni de servicii diverse ce se asociaza cu preturi avantajoase.
Fie ca vrei sa inchei un contract de furnizare a energiei electrice sau sa schimbi unul deja existent, procesul este unul simplu, care nu presupune costuri suplimentare. O data cu schimbarea contractului, Enel, Eon sau Electrica Furnizare le ofera clientilor, acces la variante personalizate de abonamente de energie electrica.
Daca inca mai crezi ca pentru a-ti activa un contract nou sau pentru a-l schimba pe cel existent trebuie sa astepti la cozi interminabile cu un dosar stufos in brate, e momentul sa descoperi serviciile de contractare online Nova pentru furnizarea de energie electrica. Tot procesul de contractare se desfasoara din confortul casei tale, de oriunde te-ai afla. Ofertele Nova de energie electrica se adapteaza nevoilor fiecarui consumator si de aceea, contractarea acestui serviciu este una cat se poate de simpla si accesibila tuturor, contractele pot fi incheiate online si aduc noi avantaje consumatorilor casnici:
In urma liberalizarii pietei de energie electrica ce va avea loc incepand cu 1 ianuarie 2021, fiecare consumator va analiza atent oferta primita de la furnizor, pentru a alege in functie de nevoile specifice. Si pentru ca batalia intre furnizori este una ce produce confuzie si multi consumatori nu stiu spre ce sa se indrepte, ANRE le recomanda acestora ca inainte de a lua o decizie finala, sa consulte comparatorul de tarife unde sunt afisate preturile din ofertele concurentiale ale tuturor furnizorilor de pe piata si sa aleaga oferta care i se potriveste cel mai bine, iar dupa identificarea celei mai avantajoase oferte, sa incheie cu furnizorul ales un contract de furnizare de energie electrica in regim concurential.
Fie ca alege sa ramana la actualul furnizor sau sa treaca la altul, serviciile de furnizare a energiei electrice nu vor avea de suferit niciun moment pentru consumatorul final si va primi neintrerupt energie electrica.
La schimbarea contractului, Enel, Electrica Furnizare, Engie si alti furnizori de energie electrica trebuie sa informeze corect consumatorii cu privire la eventualele modificari legislative. De aceea, e recomandat ca fiecare consumator sa citeasca cu atentie si sa verifice toate clauzele contractului de furnizare, inclusiv cele care fac referire la pretul care ii este oferit.
Daca ai nelamuriri despre serviciul de energie electrica furnizare, echipa Nova Power & Gas se angajeaza sa-ti oferea toate informatiile necesare si sa iti explice cum functioneaza schimbarea furnizorului de energie electrica, care sunt costurile si cum poti face optimizari.
Articolul precedent
Cum se gestioneaza un deranjament electric la Nova