Aplicatia Nova Power & Gas: servicii si mod de utilizare

16. Apr.

Ti s-a intamplat sa uiti sa platesti factura la electricitate? Te-ai saturat sa stai la cozi doar ca sa platesti o factura? Stii care este intervalul in care trebuie sa transmiti indexul? Scapa de toate aceste probleme cu aplicatia Nova.

Cand alegi sa fii client Nova pentru serviciile de electricitate si gaz, primesti acces in aplicatia Nova unde ai la dispozitie mai multe servicii: plata facturii, acces la rapoarte detaliate de consum si transmitere index.

Aplicatia este gratuita si poate fi descarcata atat de pe GooglePlay, cat si de pe AppStore. Iata care sunt serviciile disponibile in aplicatie Nova si cum sa o utilizezi:

 

Cum poti plati factura la Nova

 

In mod normal, factura pentru serviciile Nova se emite in format electronic si o primesti pe adresa de e-mail pe care ai folosit-o la semnarea contractului. Daca vrei sa primesti factura si in format tiparit, poti trimite o solicitare la adresa de e-mail sesizari@novapg.ro.

Ai la dispozitie patru moduri de a plati factura:

Pe site-ul Nova: poti face plata facturii online, direct in contul de client sau in pagina https://vreaulanova.ro/plata-online;

In aplicatia Nova: descarca aplicatia Nova Power & Gas unde poti sa platesti factura si sa vezi istoricul facturilor;

La automate de plata: daca iti este mai comod sa platesti la un automat, ai la dispozitie Un-Doi si Pay Zone;

Prin aplicatii partenere: poti folosi si aplicatia PAGO pentru a achita factura la electricitate sau gaz.

 

Cum poti transmite indexul la Nova

 

La Nova ai la dispozitie mai multe metode de transmitere index pentru ca tu sa o alegi pe cea care iti face viata mai usoara si mai confortabila:

Telefonic: daca te-ai obisnuit cu metoda clasica de transmitere a indexului, poti sa comunici in continuare indexul la numarul de telefon 021 9246;

Pe e-mail: ai optiunea sa transmiti indexul printr-un mail la adresa autocitire@novapg.ro;

Prin aplicatia Nova Power & Gas: la doar un click distanta, accesezi cel mai facil mod de a transmite indexul;

Pe site-ul Nova: intra in contul tau de client si ai la dispozitie serviciul de transmitere index;

Poti transmite indexul intre zilele 19-26 ale lunii – nu te ingrijora, vei fi anuntat la inceputul perioadei cand este momentul sa citesti consumul, iar pasii pe care trebuie sa ii urmezi in aplicatia Nova sunt:

• Deschizi aplicatia Nova si te loghezi in contul tau;

• Accesezi sectiunea Autocitire Index;

• Selectezi locul de consum si introduci indexul.

 

Cum iti poti monitoriza consumul de electricitate si gaz

 

Cand vrei sa faci economie de energie, este important sa faci o monitorizare consum electric. Poti face asta manual, notand care a fost consumul din fiecare luna si comparandu-l cu cel din lunile trecute, dar exista o optiune mult mai simpla: utilizarea aplicatiei Nova Power & Gas.

Atunci cand transmiti indexul lunar prin intermediul aplicatiei, aceasta genereaza automat un raport care iti arata cu ajutorul unor grafice explicative cum evolueaza consumul de electricitate lunar si anual.

Prin urmare, tu vei sti exact cata energie consumi lunar si poti observa daca exista cresteri sau scaderi si, astfel, sa iti poti modifica obiceiurile de consum daca vrei sa faci economie.

Aplicatia Nova poate fi folosita de asemenea si pentru monitorizare consum gaz, modul de functionare fiind la fel ca pentru electricitate. Dupa ce transmiti index gaze, vei putea analiza rapoartele lunare si sa iti analizezi modul de consum.

Aplicatia Nova Power & Gas este modul cel mai usor si rapid de a plati factura la energie si gaz, de a transmite indexul si mai ales de a-ti monitoriza consumul astfel incat sa iei masurile necesare pentru a face economie.

Plateste factura de electricitate si gaze online si bucura-te de timpul economist.