Ce fel de relatie ai cu furnizorul de gaze naturale dupa liberalizarea pietei

19. Apr.

Odată cu liberalizarea pieței de energie electrică, consumatorii din România beneficiază de servicii concurențiale pentru două dintre cele mai importante utilități - gaze naturale și electricitate.

Relația cu furnizorii se bazează pe alegeri individuale, prețuri stabilite de piața liberă și servicii care pot satisface toate cerințele consumatorilor.

Piața de gaze naturale a fost prima care a făcut acest pas, în 2020, și a permis consumatorilor să-ți aleagă furnizorul liber. Concurența a determinat servicii îmbunătățite, simplificarea relației cu consumatorii, prin toate tipurile de mijloace de comunicare, în special prin cel online, debirocratizarea procedurilor de încheiere a unui contract de furnizare sau de schimbare a furnizorului. 

Prețurile s-au ajustat în funcție de cerere și ofertă, fiecare dintre consumatori având posibilitatea de a trece la furnizorul care oferă cel mai avantajos cost pentru fiecare buget.

Fie că este vorba de Nova Power & Gas, CEZ, Tinmar Energy sau Enel, gaz vei putea să primești de la cel mai potrivit furnizor pentru nevoile tale.

Pentru o alegere inspirata recomandam consultarea ofertelor furnizorilor de gaz

Cum ajungi să schimbi furnizorul de gaz

Dacă ai analizat ofertele-tip de pe piață și te-ai decis să încerci serviciile Nova Power & Gas, primul lucru este să vizitezi secțiunea dedicată calculatorului de gaze naturale. În această secțiune este important ca pentru început să completezi informațiile legate de consumul actual de gaze naturale și suprafata locuinței, pentru o estimare corectă a costurilor.

Poți apoi să selectezi unul dintre pachetele cu costuri fixe și transparente, pe una dintre perioadele stabilite în pachetele disponibile.

Ai avantajul că poți să completezi online datele tale contractuale, fără grija că trebuie să mai faci drumuri inutile la sediul anumitor instituții. Încarci ușor și rapid apoi documentele necesare, respectiv o factură recentă de gaze naturale, o copie a cărții de identitate a titularului de contract și o dovadă a spațiului unde se înregistrează consumul. După verificarea documentelor, se va genera contractul, pe care apoi îl vei primi prin e-mail.

După ce studiezi și citești contractul, îl semnezi digital și îl retrimiți la Nova. Toate etapele acestei proceduri de schimbare a furnizorului le poți parcurge, comod și sigur, din confortul casei tale, de pe telefon sau calculator.

Dupa primirea contractului semnat, Nova Power & Gas va face demersurile necesare pentru a notifica actualul furnizor și, după 21 de zile, devii client Nova, fără întreruperi în furnizare sau fără să fie nevoie de alte operațiuni din partea ta.

Pe o piață liberalizată, fie că este vorba despre furnizori precum Nova Power & Gas, E.ON, CEZ, Tinmar sau Enel, gaz și electricitate poți primi de la cel mai avantajos participant pe această piață de utilități esențiale.