Vrei sa iti cumperi o centrala termica in condensare dar esti ingrijorat de costurile la factura de gaze? Afla cum poti economisi cu Nova

17. Feb.

Te-ai hotarat ca cea mai buna optiune pentru caminul tau este o centrala termica in condensare, dar nu stii cum va influenta instalarea acesteia urmatoarea factura de gaze?

Daca cu cativa ani in urma, romanii alegeau centrala conventionala pe gaz, care avea un nivel de eficienta mult mai scazut, acum prima optiune a celor care au in plan schimbarea acesteia sau achizitionarea uneia noua, este centrala termica cu condensare, o metoda de incalzire a locuintei moderna si economa, fiind cu pana la 50% mai eficienta decat cea conventionala, dar si mult mai prietenoasa cu mediul inconjurator. Mai mult, o centrala cu condensare poate aduce la factura de gaz online, economii de pana la 35% la consumul de gaz.

Cum functioneaza o centrala in condensare?

Inainte de a evidentia avantajele si beneficiile pe care o centrala termica in condensare le ofera, trebuie sa intelegem procesul de functionare al acesteia. Aceste tipuri de centrale sunt echipate cu schimbatoare de caldura mult mai mari, reusind sa extraga peste 90% din caldura degajata prin arderea gazului metan.

Aceasta functioneaza pe principiul recuperarii caldurii gazelor arse prin procedeul de condensare. Asadar, vorbim de un schimb de caldura mai intens care permite vaporilor de apa sa condenseze in interiorul aparatului. Centrala termica in condensatie impinge vaporii de apa in echipament, ii condenseaza printr-un proces extern, iar mai apoi transfera caldura astfel obtinuta in interiorul sistemului, oferind prin acest mod un aport suplimentar de energie termica.

Avantajele unei centrale in condensare 

Aceste noi modele de centrale termice in condensare le aduc consumatorilor casnici o serie intreaga de beneficii deloc de neglijat:

  • cel mai inalt grad de randament posibil la utilizare si eficienta energetica crescuta, de pana la 99%; asta inseamna ca o centrala termica in condensare va poate ajuta sa faceti economie si de 50% la factura de incalzire;
  • economie la factura de gaze, datorita consumului de combustibil mai scazut fata de vechile centrale pe gaz;
  • durata de viata mai mare decat a altor tipuri de centrale termice, pana la 15 ani de functionare cu respectarea conditiilor de intretinere si exploatare, cat si o garantie mai indelungata;
  • sunt puternice şi au un design compact ceea ce le face potrivite pentru orice tip de locuinta;
  • standarde inalte de calitatea, datorita tehnologiei cu care functioneaza si a materialelor din care sunt realizate;
  • ajuta la combaterea schimbarilor climatice prin reducerea emisiilor de CO2, fiind astfel extrem de prietenoase cu mediul inconjurator;
  • ofera un grad ridicat de siguranta caminului tau - este perfect izolata pentru insularea caldurii si capteaza aer direct din afara camerei in care sunt plasate.

Centralele termice in condensare raman o varianta confortabila si economica pentru spatiul tau, cu o eficienta de aproape 99% si cu costuri reduse pe perioada functionarii.

Pentru a beneficia de un confort ridicat in propria locuinta trebuie sa tii cont de mai multi factori. Tot ce trebuie sa faceti e sa va informati asupra produselor de pe piata, si sa alegeti cea mai potrivita varianta, iar impreuna cu aceasta si cel mai potrivit furnizor de gaze naturale.