Totul despre economisirea energiei: Modalitati eficiente pe care sa le aplici pentru casa ta

06. May.

Oamenii incearca sa reduca din ce in ce mai mult costurile energiei, iar familiile incep sa caute solutii inteligente de energie pentru casa pentru a-si reduce facturile lunare de utilitati. Dispozitivele inteligente pentru casa, cum ar fi termostatele si aparatele sunt extrem de eficiente, deoarece se pot adapta automat la nevoile fiecarei gospodarii din punctul de vedere al consumului de energie. In plus, oamenii pot utiliza diverse dispozitive pentru ca apa si gazele sa fie reduse la minimum. Consumul tau de energie poate fi redus exponential atunci cand dispozitivele inteligente sunt cele care iti conduc casa si tocmai din acest motiv trebuie sa stii modalitatile eficiente la care poti apela!

1. Detectoare inteligente de scurgeri de apa si inghet 

Cand scurgerile de apa si conductele ingheata, adesea rezultatul poate fi inundarea, iar acest lucru necesita o curatare costisitoare si reparatii serioase. Detectoarele inteligente de scurgere si inghetare a apei te pot ajuta sa opresti scurgerile inainte de a deteriora bunurile personale, electronicele si electrocasnicele sau alte lucruri pe care le ai in jurul conductei unde s-a produs scurgerea sau inghetul. Pune detectoare inteligente de scurgere a apei sub chiuvete, in jurul rezervoarelor de apa calda sau a oricarei alte surse de apa. 

2. Termostate inteligente

Numeroase studii au constatat ca o gospodarie medie ar putea economisi 10-12% la costurile de incalzire si 15% la racire, utilizand un termostat inteligent. Sistemul de incalzire si racire al unei case capteaza cea mai mare parte a consumului de energie din casa, astfel incat aceste procente se pot traduce in economii in fiecare luna. Termostatele inteligente si senzorii de temperatura se pot adapta la nevoile de energie din mers. Ai mai putina nevoie de incalzire si racire atunci cand nimeni nu este acasa! Poti programa termostate inteligente si le poti controla de la distanta cu smartphone-ul. Aceste setari inteligente va pot ajuta sa economisiti factura de incalzire. Desigur, ai nevoie si de un pret bun pret, tocmai din acest motiv trebuie sa consulti ANRE comparator preturi gaze.

3. Becuri inteligente

Becurile inteligente sunt becuri care se conecteaza cu reteaua Wifi si pe care le controlezi cu o aplicatie. La fel ca un termostat inteligent, poti programa becurile inteligente pentru a porni si a se opri, iar in acest fel vei face economii la energie. Unele marci de becuri inteligente detecteaza cand te indrepti spre casa se aprind automat luminile. Daca lasi accidental luminile aprinse, le poti opri de la distanta. De asemenea, poti regla luminozitatea unui bec inteligent, economisind energie electrica prin diminuarea lor atunci cand nu este necesara o lumina puternica. Asigura-te ca ai si un pret bun la energie si cu siguranta,  vei face mai multe economii.

Exista o multime de modalitati de a face economii inteligente de energie si gaze la domiciliu cu dispozitive conectate la o retea de internet. Investitia in dispozitive inteligente pentru casa ta, va ajuta si planeta. Deci, chiar si o mica scadere a consumului de energie pe gospodarie ar putea aduce la beneficii uriase la nivel national.

Citeste si despre: electrica online.