Tot ce trebuie sa stii despre reinnoire contract energie electrica in 2022

23. Feb.

Trebuie sa faci o reinnoire contract electrica in 2022? O astfel de situatie iti da ocazia sa alegi daca vrei sa continui cu acelasi furnizor sau sa optezi pentru o alta oferta potrivita nevoilor tale. Astfel, te poti bucura de oportunitatea de a tine costurile sub control, fara a renunta la confortul tau. 

Afla din acest articol care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi intr-o astfel de situatie. 

Reinnoire contract electrica 2022: Pasii necesari 

Expirarea contractului poate fi oportunitatea perfecta sa obtii o oferta mai buna pentru tine. Pasii pe care trebuie sa ii urmaresti pentru o reinnoire contract distributie energie electrica 2022 sunt: 

1. Iti pastrezi furnizorul? 

Odata cu liberalizarea pietei de energie electrica, ai posibilitatea sa iti alegi furnizorul in functie de serviciile pe care le ofera. Inainte de a reinoi contractul, asigura-te ca acesta iti pune la dispozitie un pret accesibil si fara costuri ascunse.  

2. Cerceteaza piata 

In cazul in care nu iti place oferta facuta de furnizorul actual, cerceteaza piata si vezi ce alte oferte convenabile gasesti. Desi, momentan, pretul la energie electrica este plafonat de catre guvern pana la finalul lunii martie, poti sa optezi in continuare pentru un furnizor potrivit cu nevoile tale. 

Un instrument util care te poate ajuta sa afli care furnizori se potrivesc criteriilor tale este comparatorul ANRE. Studiaza cu atentie ofertele de pe piata luand in considerare factori precum: 

  • Costurile energiei electrice; 
  • Pe ce perioada poate fi facut contractul; 
  • Optiunile de plata a facturilor; 
  • Conditii de reziliere a contractului. 

De exemplu, la Nova iti punem la dispozitie contracte transparente fara clauze ascunse. In acelasi timp, iti dam ocazia sa folosesti un calculator energie electrica cu care poti afla costul lunar estimativ inainte de a incheia contractul. 

3. Reinnoirea contractului 

Daca te-ai hotarat sa iti schimbi furnizorul, va trebui sa depui un „dosar” cu cateva documente necesare pentru a incheia contractual. Vei avea nevoie de: 

  • Copie a actului de identitate (BI/CI); 
  • Documentul de proprietate a locuintei; 
  • Contract de inchiriere sau un act care sa dovedeasca dreptul locativ in cazul in care nu sunteti proprietarul spatiului; 
  • Indexului contorului la zi pentru a putea fi emisa factura. 

Partea buna este ca procesul Nova se desfasoara 100% online si tot ce trebuie sa faci este sa trimiti poze ale documentelor.  

Schimbarea furnizorului vine fara costuri aditionale. In cazul Nova, noi ne vom ocupa de anuntarea operatorului anterior in legatura cu schimbarea produsa. Odata cu semnarea contractului, dureaza aproximativ sapte zile sa fie verificat si semnat si de catre noi. 

De ce sa alegi Nova? 

O reinnoire contract electrica 2022 trebuie sa vina cu imbunatari. De aceea, alege un furnizor care ofera serviciile potrivite nevoilor si stilului tau de viata. Pe langa faptul ca la Nova ai un contract transparent fara clauze ascunse, iti punem la dispozitie servicii precum: 

  • Plata online a facturii; 
  • Factura emisa online pe e-mail; 
  • Transmiterea indexului online. 

In acelasi timp, oferim diverse pachete de energie in functie de nevoile pe care le ai. Contractul poate fi semnat exclusiv online si trebuie sa urmezi doar 4 pasi simpli: 

  • Introduci consumul lunar pe care il ai; 
  • Alegi oferta care ti se potriveste; 
  • Incarci documentele necesare; 
  • Semnezi contractul Nova. 

Cum am mentionat anterior, atunci cand vine momentul sa faci o reinnoire de contract electrica la pret energie electrica 2022, asigura-te ca verifici site-urile si ofertele operatorilor pentru a compara preturile si serviciile. Arunca o privire in sectiunea de intrebari frecvente unde gasesti mai multe informatii utile.