Smart home: cum sa iti automatizezi casa fara o investitie majora

05. Apr.

Aproape orice dispozitiv din casa – de la aer conditionat, lumini, termostat pana la usa de garaj, frigider sau cuptor - poate fi conectat la internet si controlat de la distanta doar prin intermediul telefonului mobil.

Daca alegi sa iti automatizezi casa te vei bucura de mai multa libertate, confort si siguranta. Iti poti programa espressor-ul sa iti faca cafeaua de dimineata la aceeasi ora, poti folosi camere ca sa iti supraveghezi animalul de companie cand nu esti acasa si chiar sa controlezi temperatura de culoare a becurilor.

Solutiile de automatizare te pot ajuta sa faci economie de energie, mai ales daca ai ales cea mai buna oferta pentru abonamente enel, eon sau nova. Iata ce modificari simple poti face in casa ta pentru a te bucura de un control centralizat:

Iluminare inteligenta

Esti obosit dupa o zi de munca si te bucuri de un film bun pe canapea. Iti dai seama ca ai uitat luminile aprinse in alte camere si te ingrijorezi ca factura la curent va creste. Cu ajutorul iluminarii inteligente, trebuie doar sa apesi un buton pe telefon si inchizi lumina. Simplu si rapid.

Pentru a profita de aceasta tehnologie ai doua optiuni: sa achizitionezi un sistem de iluminat inteligent care poate fi controlat prin intermediul unei singure aplicatii sau sa achizitionezi mai multe becuri inteligente si sa le accesezi pe fiecare separat.

Folosind iluminare smart, nu doar ca nu vei mai uita lumina aprinsa, dar poti alege si cat de puternica sa fie lumina din fiecare camera, economisind astfel energie indiferent de ce tip de abonamente enel, nova sau eon alegi.

Prize wireless

Ti s-a intamplat sa uiti un dispozitiv in priza si apoi sa te ingrijorezi ca o sa consume curent fara sa il utilizezi sau, mai grav, sa produca un incediu din cauza unui scurtcircuit? Poti lasa aceste griji in trecut daca iti echipezi casa cu prize wireless.

Acestea functioneaza ca o priza normala dar au avantajul ca pot fi controlate prin intermediul telefonului sau chiar prin comenzi vocale cu ajutorul unui asistent inteligent precum Alexa sau Amazon Echo. Astfel, te asiguri ca faci economie de energie, mai ales daca ai ales o oferta atractiva la abonamente enel, eon sau nova.

Termostate inteligent

Daca ai centrala si vrei sa faci economie de energie, dar si sa te bucuri de confort, ai nevoie de un termostat inteligent. Acesta iti permite sa controlezi ciclurile de functionare sau pauza direct de pe telefon, functie utila mai ales daca nu ai un program constant.

Astfel, te bucuri de caldura atunci cand esti acasa si nu consumi energie degeaba cand esti plecat. Vei observa cu siguranta diferenta pe factura de energie de la abonamente enel, nova sau eon. 

Aspirator robot

Cand ai foarte multe lucruri de facut, curatenia nu mai este o prioritate. Dar cu ajutorul tehnologiei te poti bucura de o casa impecabila, cu doar cateva apasari pe ecranul telefonului. Un aspirator robot scaneaza locuinta, identifica peretii si mobila, curata excelent fiecare coltisor si revine la statia de incarcare.

Pentru a te asigura ca faci economie de energie alege un aspirator robot din clasele economice A, A+, A++ sau A+++  si cea mai buna oferta de furnizare energie sub forma de abomanete enel, nova sau eon.

Automatizarea casei iti permite sa controlezi aproape orice dispozitiv din locuinta prin intermediul telefonului pentru ca tu sa ai mai mult timp pentru tine. Mai mult, daca alegi produse eficiente energetic si cel mai mic pret la abonamente enel, eon sau nova, vei face si economie la energie. Specialistii Nova iti stau la dispozitie cu toate informatiile de care ai nevoie pentru ca tu sa faci cea mai buna alegere.