Nova Power & Gas și Electrogrup construiesc prima centrală electrică pe bază de gaze naturale, în Câmpia Turzii, într-un proiect în valoare de 7 milioane euro

10. Dec.

Nova Power & Gas și Electrogrup construiesc prima centrală electrică pe bază de gaze naturale, în Câmpia Turzii, într-un proiect în valoare de 7 milioane euro

Investiția în centrala de 13,4 MW este realizată de Nova Power & GasElectrogrup va asigura execuția lucrărilor, pe parcursul următoarelor cinci luniNova Power & Gas vizează și construcția unei centrale de peste 100 MW, în Câmpia Turzii

Cluj-Napoca, 7 decembrie 2020 - Nova Power & Gas și Electrogrup, companii membre ale grupului E-INFRA, anunţă începerea lucrărilor la prima centrală electrică pe bază de gaze naturale din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, într-un proiect în valoare de 7 milioane euro.

„Proiectul de la Câmpia Turzii este prima noastră investiție în centralele electrice pe bază de gaze naturale, de ultimă generaţie, cu o eficienţă crescută şi o ridicată flexibilitate operaţională. Centrala va dezvolta o putere de 13,4 MW, iar acesta este doar primul nostru pas – tot în Câmpia Turzii intenționăm să ridicăm și o centrală electrică pe bază de gaze naturale, cu o capacitate de peste 100 MW. Și nu ne oprim aici, pentru că în viitorul apropiat ne vom extinde semnificativ producția în domeniul energiei fotovoltaice, pentru un plus de sustenabilitate și un impact minim asupra mediului înconjurător”, declară Mircea Bica, CEO Nova Power & Gas.

Proiectul privat de generare de electricitate include realizarea unui ansamblu electroenergetic format din două centrale electrice dotate cu grupuri generatoare cu motoare pe gaz, cu o capacitate individuală de 6.72 MW, şi extinderea reţelei de distribuţie 20kV.

„Construim de la zero un proiect care reprezintă viitorul și care va contribui la o mai bună stabilitate a sistemului energetic din Câmpia Turzii. Asigurarea unei infrastructuri moderne şi eficiente reprezintă un pilon important în această zonă industrială aflată în plină dezvoltare, iar noi, la Electrogrup. suntem mândri că vom contribui la această dezvoltare. Discutăm de un proiect realizat 100% intra-grup, proiect cu care facem pași înainte în strategia E-INFRA de a investi în dezvoltarea infrastructurii critice din România, cu unul dintre cele mai importante proiecte private de generare de electricitate construite de la zero din Transilvania", adaugă Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Electrogrup a demarat etapa de execuție la începutul lunii decembrie, iar durata lucrărilor va fi de cinci luni. Centrala va fi localizată în Parcul Industrial Reif, în apropierea parcului fotovoltaic cu capacitate de 6MW, deținut de Nova Power & Gas, care alimentează în prezent consumatorii din zona.

Despre Electrogrup

Activ din 1997, Electrogrup este unul dintre cei mai renumiți constructori de infrastructură din România. Dincolo de prezența puternică permanentă în marile proiecte naționale de infrastructură energetică, compania este și unul dintre cei mai activi dezvoltatori de infrastructură de telecomunicații, Smart City și construcții civile și industriale.

Despre Nova Power & Gas

Companie românească, activă pe piaţa de energie electrică şi gaze naturale încă din 2007, Nova Power & Gas este furnizor de energie electrică și gaze naturale, producător de energie verde și distribuitor de gaze naturale. Nova furnizează energie pentru clienți casnici și industriali în piața liberă de energie și este unul dintre cei mai activi investitori în proiecte de dezvoltare de infrastructură energetică.

Despre E-INFRA

Nova Power & Gas și Electrogrup fac parte din E-INFRA, grup de companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom și Direct One, cu peste 500 de angajați și o cifră anuală de afaceri de peste 100 milioane de euro. Mai multe informații sunt disponibile pe www.vreaulanova.ro, www.electrogrup.ro și www.e-infra.ro