Care este procedura de schimbare a furnizorului de gaze naturale

09. Dec.

Iarna consumul de gaze naturale creste si, vazand costul facturilor, te gandesti la cum sa platesti mai putin pentru a-ti incalzi locuinta. Din acest an, de la 1 iulie, optiunile sunt mult mai multe si procedurile de schimbare a unui furnizor de gaze naturale sunt mai rapide si mai simple.

Esti pe o piata liberalizata, unde cererea si oferta regleaza lucrurile, fara preturi reglementate.  Poti opta pentru oricare dintre furnizorii din piata, poti alege dupa propriile criterii si poti face asta de cate ori vrei. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi cei cativa pasi care constituie procedura de schimbare a furnizorului de gaze naturale si vei avea ierni mai calduroase si facturi mai avantajoase.

Este recomandat ca orice schimbare furnizor gaze sa inceapa cu o analiza a ofertelor de la acei furnizori de gaze care opereaza in zona in care locuiesti. Fiecare furnizor are oferte-tip pentru consumatori casnici si pentru persoane juridice, iar studierea lor te va ajuta sa gasesti avantajele si dezavantajele fiecareia dintre ele.

Poti gasi ofertele pe site-ul fiecarui furnizor sau poti sa le studiezi si sa le compari pe site-ul ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei), unde sunt centralizate intr-o lista furnizori de gaze naturale. Ordonarea acestora in functie de anumite criterii te va ajuta sa gasesti oferta si furnizorul care se potriveste propriilor tale cerinte.

Pentru a lua cea mai buna decizie este important sa consultam si preturile gazelor naturale.

Odata selectat furnizorul dorit, poti incepe procedura de schimbare a furnizorului de gaze naturale.

Etape de parcurs

In cazul in care optezi pentru Nova Power & Gas, primul lucru este sa intri in sectiunea dedicata calculatorului de gaze naturale (vreaulanova.ro/calculator). Acolo completezi informatiile legate de consumul actual de gaze naturale si de suprafata locuintei, pentru o mai buna estimare a costurilor.

Selectezi unul dintre pachetele cu costuri fixe si transparente, pe una dintre perioadele stabilite.

Completezi online datele tale contractuale, fara grija ca trebuie sa mai faci drumuri inutile la diverse institutii. Incarci apoi documentele necesare, respectiv o factura recenta de gaze naturale, o copie a cartii de identitate a titularului de contract si o dovada a spatiului de consum. Dupa verificarea documentelor, se va genera contractul, pe care il vei primi pe e-mail.

Dupa citirea contractului, il semnezi digital si il retrimiti la Nova. In cateva minute poti parcurge toate etapele, comod si sigur, din confortul casei tale.

Dupa primirea contractului semnat, Nova urmeaza sa notifice actualul furnizor pe care il ai si, dupa 21 de zile devii client Nova, fara intreruperi in furnizare sau alte actiuni din partea ta.

Alege sa te bucuri de confort si caldura in casa, la costuri avantajoase, alegand un furnizor potrivit pentru tine!