Consum gaze - modalitati prin care poti reduce consumul de gaze pe perioada iernii

15. Dec.

In cazul in care nu stiai, exista numeroase modalitati iti pot mentine locuinta calduroasa, reducand si facturile la gaz! In perioada de iarna majoritatea oamenilor au parte de un adevarat soc in momentul in care apar facturile la utilitati. Schimba acest lucru! Neglijenta in privinta economiilor este doar unul dintre factorii care duc la un consum ridicat de gaze. Mai jos sunt cinci sfaturi care te vor ajuta sa reduci consumul de gaze in sezonul rece!

Fa cateva modificari ale stilului de viata

Poate parea atat de evident, dar cea mai eficienta modalitate de a reduce factura de consum gaze este sa opresti termostatul. Nu pledam pentru a locui intr-un iglu inghetat, dar cateva grade in minus sunt chiar binevenite. Regula generala este ca poti economisi aproximativ 3% din factura de gaz pentru fiecare grad pe care il reduci pe termostat. Mai mult, daca vei reduce temperatura cu 10 grade, pe timp de noapte sau cand esti plecat la serviciu, poti economisi pana la 14% lunar din factura de consum gaz. Fa un calcul consum gaz pentru a observa diferentele!

Izoleaza locuinta

Izolarea este esentiala pentru mentinerea facturilor reduse, in timp ce va ajuta si locuinta ta sa ramana calda iarna si racoroasa vara. Casele slab izolate sunt o risipa uriasa de bani din cauza pierderilor de caldura. O locuinta corect izolata termic poate elimina aproximativ 50% din pierderile de caldura. In plus, incearca sa acorzi o atentie deosebita mansardei, fiind locul in care trebuie sa existe un sistem bun de termoizolatie. Pe langa toate aceste lucruri, verifica daca exista probleme si in jurul ferestrelor sau a usilor. In acest fel te vei bucura de un consum gaze limitat si, implicit, de facturi mult mai mici!

Foloseste ferestrele in avantajul tau

Draperiile grele ofera un strat suplimentar de izolatie si blocheaza curentii reci. Asadar, ce trebuie sa faci? Sa te asiguri ca ai astfel de draperii in sezonul rece! Pe timpul zilei le poti trage pentru a te bucura de lumina soarelui, aceasta ajutand chiar si la incalzirea locuintei. Scapa de spaima facturilor de consum gaze cu ajutorul acestei schimbari simple! In plus, intrand pe site-ul Nova poti afla cat poti economisi, cu ajutorul unui calculator consum gaze naturale, in cazul in care te gandesti si la alte schimbari.

Schimba furnizorul de gaz

Multe persoane pastreaza contractele cu aceiasi furnizor de gaze naturale, fara a compara tarifele prezente pe piata. Comutarea (care acum este usor de realizat) poate duce la economii semnificative. Nova Power & Gas te va ajuta sa scapi de grija facturilor de consum gaz pe timpul iernii, iar caminul tau va ramane in permanenta calduros si primitor. Inainte de a lua decizia, fa o simulare cu ajutorul unui calculator consum gaze naturale. In acest fel iti vei da seama care este cea mai buna solutie pentru tine. Il gasesti pe site-ul nostru, alaturi de cele mai bune oferte de energie. Prezenta unui pret gaze naturale te va ajuta sa iti dai seama ca Nova te poate ajuta in lupta cu facturile lunare!

Repara sau inlocuieste centrala

Pentru a te asigura ca centrala ta functioneaza la capacitate si eficienta maxima trebuie intretinuta cat mai bine. Este indicat ca in fiecare an un inginer sa faca revizia centralei, detectand astfel potentialele probleme inainte de a provoca o defectiune si mentinand consumul si facturile de consum gaz cat mai aproape de realitate. In cazul in care centrala ta este mai veche de 8 ani, poate fi timpul sa iei in considerare inlocuirea acesteia cu una noua! Nu uita sa faci si un calcul consum gaz pentru a vedea care sunt parametrii optimi de consum pentru locuinta ta.

Pune in aplicare toate aceste modalitati si te vei putea bucura de o iarna linistita si calduroasa!