Preţul redus la energie electrică și liberalizarea pieţei de energie aduc peste 1.000 de noi contracte, în primele zile ale anului

08. Jan.

Cluj-Napoca, 8 ianuarie 2021 - Reducerile de preţ şi ofertele garantate pe 1 an (Nova 6+6) şi 2 ani (Nova 24), la nivel naţional, aduc peste 1.000 de noi contracte în portofoliul Nova Power & Gas, companie membră a grupului E-INFRA, în primele zile ale anului 2021.

Am construit pachete care se bazează pe competitivitate și simplitate, iar acest lucru se vede în nivelul ridicat de adopție, chiar din primele zile de la liberalizarea pieței de energie electrică. Răspunsul favorabil al clienţilor confirmă strategia Nova Power & Gas atât pe piaţa de gaze naturale cât si pe cea de energie eletrică.

Topul pachetelor alese de noii clienți Nova este condus de abonamentul de 12 luni la energie electrică, cu peste 40% dintre opțiuni, urmat de cel de 12 luni la energie electrică și gaze naturale, ales de un sfert dintre noii clienți, și de contractul de 24 de luni de furnizare energie electrică, ales de unul din opt noi utilizatori.

Capitala, urmată de județele Cluj și Brașov, reprezintă zonele care conduc în clasamentul noilor abonamente la contractele de energie electrică.

Nova 6+6 are un preț fix de 0,245 lei+TVA/kWh în primul semestru de contract și 0,255 lei+TVA/kWh în a doua jumătate de an. Pachetul este conceput pentru clienţii care caută stabilitate și previzibilitate pentru o perioadă mai lungă, iar după primele 6 luni contractuale, consumatorii beneficiază de preţul avut în semestrul 2. Nova 24 are un preț fix 0,265 lei+TVA/kWh, pentru 24 de luni, și este oferta cu cea mai lungă perioadă de preţ garantat de pe piața românească - 2 ani de la semnarea contractului. Ofertele comunicate reprezinta pretul energiei furnizate, fără tarifele aferente reglementate. Indiferent de pachetul ales, noii utilizatori ai serviciilor Nova plătesc doar cât consumă, fără abonamente, taxe ascunse şi costuri suplimentare.

Liberalizarea pieţei de energie din ianuarie 2021 aduce consumatorului casnic dreptul de a-și alege furnizorul, fără restricții. În acest context, Nova Power & Gas a pregătit oferte concurenţiale şi un proces de înrolare exclusiv online, rapid, fără nicio întrerupere în furnizarea energiei electrice, iar întregul transfer de la furnizorul actual la Nova poate fi realizat în siguranță, fără drumuri inutile.

Nova Power & Gas a început cu un grup de specialişti, formaţi în companiile mari din domeniul energetic, iar acum devine un jucător esențial în furnizarea de energie electrică. În ultimii ani, s-au alăturat echipei noastre noi colegi, cu experienţă în arii variate, care ne ajută să furnizăm tot mai multă calitate. Vom continua investiţiile, atât în oameni, cât şi în proiecte noi: producţie de energie din surse regenerabile, distribuţie de gaze naturale, centrale în cogenerare, automatizare şi digitalizare a proceselor. Toate acestea ne vor permite să ne menţinem ofertele cu preţ redus clienţilor Nova Power & Gas”, adaugă Mircea Bica, CEO Nova Power & Gas.