De ce sa-ti platesti factura electrica online

15. Jul.

 

In urma nu cu foarte mult timp, oamenii ezitau sa-si plateasca facturile online. Numeroase persoane nu au avut incredere in securitatea tranzactiilor pe internet si au vazut plata facturilor online ca o pierdere a controlului asupra banilor lor. Daca ii dai numarul de cont curent furnizorului tau de utilitati, ce l-ar impiedica sa sustraga o suma mai mare sau poate chiar sa iti fure identitatea? Aceste ganduri au disparut de foarte mult timp, iar politicile de confidentialitate si normele in vigoare au facut din plata online un mijloc la indemana pentru majoritatea persoanelor.

De ce ar trebui sa-ti platesti facturile online?

Pentru inceput, veti economisi bani - atat pentru taxele postale, cat si pentru intarzieri - precum si timp. Plata online a facturilor este, de asemenea, mai sigura decat metoda prin posta: informatiile personale sunt mult mai vulnerabile la furt daca sunt pe hartie si se deplaseaza fizic prin sistemul postal. De asemenea, vei putea utiliza cardul de credit sau de debit pentru a-ti plati toate facturile, ceea ce poate face mai usor sa tii evidenta problemelor financiare - si poti castiga si timp pentru ca nu mai este nevoie sa te deplasezi pentru a-ti plati facturile daca ai totul online.  

Exista trei modalitati principale de a va plati facturile online: prin banca, pe site-ul furnizorului sau utilizand aplicatia acestuia sau cu ajutorului unui serviciu tert de plata a facturilor. Fiecare are avantaje si dezavantaje, astfel incat metoda pe care o alegi depinde de preferintele personale. Iata trei motive pentru a face saltul de la factura clasica la factura online electrica:

- Este rapid, simplu si usor - Fara probleme, plata online este mai rapida si mai usoara decat metoda de verificare si stampilare. Nu exista facturi de hartie pe care sa le lasi pe undeva prin casa pana iti amintesti brusc ca au trecut doua zile de la data scadenta. Poti configura plati lunare prin banca sau iti poti seta un reminder pentru a plati direct in aplicatia furnizorului factura online electrica si nu mai platiti niciodata o taxa de intarziere. Daca poti selecta sa platesti automat factura online electrica pentru in fiecare luna, acest lucru iti va economisi timp. Tranzactiile online proceseaza mult mai repede decat daca ai alege o alta modalitate de plata pentru factura online electrica.

-  Impact mai mic asupra planetei – Cand iti muti operatiunile de plata a facturilor in online, vei contribui la pastrarea resurselor Pamantului - si a unor bani. Unul dintre cele mai mari avantaje ele platilor online, desigur, este ca vei scapa de toate hartiile provenite din facturi. Banca sau furnizorul de servicii te va intreba daca preferi sa primesti prin e-mail extrasele si mementourile. In zilele noastre, aproape orice factura care poate fi expediata poate fi la fel de usor (si de obicei mai ieftina) sa fie trimisa electronic. Mai putine plicuri de deschis  inseamna mai putine deseuri de hartie.

- Iti va fi mai usor sa te organizezi – Atunci cand primesti multe facturi in format fizic, poate fi usor sa te incurci in ele sau sa uiti pe care si cand trebuie sa le platesti mai repede. Atunci cand le ai pe toate pe mail, vei avea informatia mereu cu tine si poti verifica oricand iti doresti cand trebuie sa platesti cu ajutorul procesului de vizualizare factura electrica online.

Plata facturilor online a devenit o modalitate simpla si rapida, iar tocmai din acest motiv, tot mai multe persoane apeleaza la aceasta modalitate! Treci cu facturile in mediul online si fii mereu la zi cu platile!