La ce trebuie sa fii atent cand ai o afacere cu activitate pe timpul noptii

20. Sep.

Desi majoritatea firmelor activeaza pe timpul zilei, multe dintre ele respectand programul clasic de la 9 la 18:00, exista si firme care isi incep activitatea doar dupa lasarea noptii. Exemple sunt multe, brutarii, cluburi, baruri, firme de transport si multe altele.

Daca ai o firma cu orele de lucru in timpul noptii, te vei bucura atat de avantaje (trafic mai liber, reduceri pentru diverse servicii), cat si de dezavantaje (exista putini angajati dispusi sa lucreze cu acest program, rata criminalitatii este mai crescuta).

In continuare iti venim in ajutor cu cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti desfasori activitatea pe timpul noptii cu succes:

Alege un abonament de energie electrica cu tarife diferentiate

Dupa liberalizarea pietei de energie electrica, consumatorii au capatat o mai mare libertate. Astfel, fie persoana fizica, fie firma, oricine isi poate alege furnizorul de energie electrica care are oferta energie electrica cea mai potrivita pentru nevoile sale.

Stiai ca, in functie de furnizor, poate exista un cost energie electrica noaptea mai scazut fata de cel din timpul zilei. Poti folosi calculatorul ANRE sau cele de pe site-urile furnizorului pentru un calcul cost energie electrica.

La Nova, poti opta pentru un contract cu tarife diferentiate pe timp de noapte si in weekend. Mai exact, pretul energiei va fi mult mai redus intre orele 22.00 si 6.00 in timpul saptamanii si 00.00 si 24.00 in zilele de weekend.

Astfel, daca orele tale de activitate se incadreaza in intervalul mentionat, vei economisi pana la 30% la costurile energetice lunare.

Mai mult, daca ai o hala de productie sau un spatiu mare unde iti desfasori activitatea, te poti interesa despre avantajele energiei verzi. Prin simpla instalare a unui sistem de panouri fotovoltaice poti sa produci atat energia necesara pentru instalatia ta, cat si sa fii consumat pentru energia in plus pe care o trimiti inapoi in sistem (daca iti faci contract de prosumator).

Angajeaza o firma de paza de incredere

Pentru ca tu si angajatii tai munciti pe timpul noptii, va expuneti unor riscuri mai mari spre deosebire de cei care lucreaza cu un program clasic. Statistic, rata criminalitatii este mai mare intre 22.00 si 6.00 din motive mai evidente: mai putini martori, lipsa de supraveghere etc.

Astfel, daca tii la siguranta angajatilor si a produselor tale, trebuie sa implementezi o serie de masuri de protectie. In primul rand ai nevoie de un sistem de supraveghere unde plasezi camere in toate punctele strategice, fara sa lasi un punct mort de care se poate profita. Poti alege unul la care te poti conecta wireless astfel incat sa le poti verifica oricand si de oriunde.

Mai apoi, ai nevoie de un contract cu o firma de paza care sa raspunda prompt la orice alerta, fiind avertizati fie de declansare alarmei, fie de camerele care detecteaza o miscare suspecta. Pentru un plus de siguranta, poti angaja si un paznic care sa verifice cladirea constant.

 Firma ta cu program atipic se poate bucura de succes atat timp cat profiti de ofertele disponibile precum tariful diferentiat pentru energia electrica si te asiguri ca angajatii si produsele tale sunt in siguranta in orice moment.