Furnizorii de enegie electrica isi dezvolta propriile unitati de productie, pentru o energie mai curata

30. Aug.

Asigurarea unui procent cat mai ridicat de energie verde in totalul energiei electrice furnizate consumatorilor este o prioritate asumata la nivel de tara, pentru un mediu mai curat. Romania reuseste in prezent sa asigure un procent important de energie din surse regenerabile catre consumatori, depasind tintele asumate la nivelul Uniunii Europene.

O parte dintre furnizorii de energie de pe piata liberalizata si-au dezvoltat capacitati proprii de productie, care exploateaza cele mai importante surse regenerabile disponibile pe teritoriul Romaniei. Cresterea acestor capacitati de productie proprii asigura o independenta mai mare a furnizorilor, creste competitivitatea in sector si poate contribui la o stabilitate mai mare a preturilor pentru consumatorii finali.

Planuri ambitioase de dezvoltare a capacitatilor de productie

Nova Power & Gas este, alaturi de alti furnizori de energie electrica, una dintre companiile care investesc de mai multi ani in capacitati proprii de productie si planurile pentru perioada urmatoare sunt ambitioase.

Compania detine 2 parcuri fotovoltaice in Campia Turzii si Livezile, cu o putere instalata totala de aproximativ 10 MW si o productie anuala totala de energie de peste 10.500 MWh.

De asemenea, incepand din 2020, compania a demarat mai multe proiecte de construire a unor centrale electrice pe baza de gaze naturale. Prima dintre ele, a carei constructie a fost finalizata in mai 2021 are o putere instalata de 13.4 MW. Proiectul de generare de electricitate include un ansamblu electroenergetic format din doua centrale electrice dotate cu grupuri generatoare cu motoare pe gaz. Conform reprezentantilor companiei, principalul avantaj al acestui tip de centrala este reducerea poluarii cu pana la 50% in comparatie cu o centrala electrica de aceeasi putere pe carbune.

Un nou proiect de centrala electrica pe baza de gaze naturale, plasat tot la Campia Turzii, va avea o capacitate de peste 100 MW. Nova Power & Gas intentioneaza, de asemenea, sa creasca semnificativ productia de energie electrica din resurse fotovoltaice, ajungand astfel sa ofere consumatorilor  un procent important de energie verde in totalul de energie furnizata.

In prezent, Nova furnizeaza peste 48% din totalul energiei furnizate consumatorilor proprii sub forma de energie din surse regenerabile, procentul fiind peste valoarea raportata la nivelul Romaniei.

Nova Power & Gas se alatura astfel grupului de furnizori de energie electrica ce sunt si producatori de energie verde, precum Hidroelectrica, CEZ Romania sau ENEL, contribuind astfel la furnizarea din surse stabile a energiei catre consumatorii casnici si industriali. Fie ca este vorba despre Nova, CEZ sau ENEL, eforturile de furnizare a energiei verzi intr-un procent cat mai ridicat va avea ca efect un mediu mai curat si consumatori mai satisfacuti.

Alege un furnizor de enrgie care sa-ti asigure energia de care ai nevoie, in cele mai avantajoase conditii!