Cum interpretezi datele de pe o factura de energie electrica

24. Aug.

Atunci cand primesti factura de energie electrica de la furnizorul tau, este important sa cunosti fiecare dintre componentele pe baza carora se calculeaza aceasta. Odata cu liberalizarea pietei de energie electrica, pentru calculul consumului de energie electrica, fiecare furnizor a pus la dispozitia clientilor multiple metode de calcul sau aplicatii. Aceste instrumente le ofera consumatorilor posibilitatea de a estima suma facturii urmatoare in functie de consumul dat. Toti furnizorii existenti in piata din Romania isi incurajeaza clientii sa foloseasca calculatorul pentru factura de energie electrica, un instrument de calcul extrem de util, prietenos si usor de folosit, care ii va ajuta sa isi estimeze singuri consumul de energie electrica.

Inainte de schimbarea furnizorului de energie electrica, orice consumator trebuie sa se asigure, in primul rand, ca pretul final pe care l-ar plati la factura si care include, pe langa consumul de energie electrica propriu-zis, si taxele aferente, este mai avantajos decat cel inclus in oferta actuala. De aceea, acest instrument ii va ajuta pe consumatorii, atat casnici, cat si industriali, sa afle singuri consumul de energie electrica.

Gestioneaza-ti consumul de energie

Studiind facturile anterioare de energie electrica, vei observa ca doar o tremie din valoarea acestora este reprezentata de electricitatea bruta. Factura este completata de alte tarife de extragere si transport al energiei, subventii, accize, certificate verzi, TVA, consum CPC 20% regularizare. Pentru a scapa de orice nedumerire, foloseste Instrumentul de calcul estimativ de pe site, denumit calculator factura energie electrica. Este gratuit, iar cel mai mare beneficiu al sau este faptul ca afli pe loc cat platesti la factura de energie cu Nova Power & Gas!

In fiecare luna trebuie transmis indexul consumului de energie electrica, pentru a face comparatia cu cel din luna anterioara. Transmiterea regulata a acestui index te poate scuti de costuri suplimentare, pentru ca furnizorul nu mai trebuie sa faca estimari despre consumul inregistrat.

Orice furnizor de energie electrica pune la dispozitie o oferta personalizata pentru consumatorii de energie electrica. Acolo poti descoperi care este valoarea pentru un kilowat la Nova Power & Gas. Asadar, inainte sa schimbi furnizorul de energie electrica, asigura-te ca ai facut o analiza detaliata a ofertelor disponibile in care sa iei in considerare taxele incluse in factura, separate de cele aferente electricitatii propriu-zise, dar si aspecte care tin de calitatea serviciilor puse la dispozitie de viitorul furnizor.