Energia de care am nevoie în fiecare zi

23. Apr.

Iubesc diminețile cu miros de cafea. Ziua mea începe mai tot timpul la fel, iar asta îmi oferă liniște și energie pentru activitățile specifice mămiciei. Îmi place rutina, mă ajută și pe mine nu doar pe micuța Erin, de aceea majoritatea zilelor de acasă arată cam la fel. Sunt deseori întrebată cum îmi organizez timpul în așa fel încât să am timp de toate activitățile casnice, dar și pentru pasiunile mele. A fi mamă înseamnă să îți iei energie din toate lucrurile mărunte pentru a fi mereu gata de acțiune. Deci cum arată o zi din viața mea?

Aprind lumina, apoi ușor, ușor îmi fac curaj să trag draperiile, după care am câteva momente de drăgălășenie cu Erin. Mă duc la bucătărie, pornesc espressorul, dau drumul la radio și deschid frigiderul pentru a-mi găsi inspirație pentru micul dejun. Între timp, îmi verific telefonul, mai exact Instagram-ul, să văd ce activitate mai este în comunitatea mea sau dacă am mesaje la care trebuie să răspund. Cât timp Erin se joacă cu tatăl ei, eu pregătesc micul dejun și, dacă mai am timp, încerc să gătesc și prânzul în așa fel încât să pot sta mai mult în parc cu cea mică. 

După toată rutina de dimineață, mă pregătesc pe mine și apoi pe cea mică pentru ieșirea pe afară. Când ies din casă, de cele mai multe ori îl pornesc pe Gigel, roboțelul nostru aspirator care noaptea „doarme” bine mersi la încărcat. Da, da, și el are nevoie de energie, nu doar eu și tare bine e când cineva face curățenie în urma ta. Cel mai așteptat moment al zilei pe care-l numesc eu „mommy time” este somnul de prânz al lui Erin. În 2 ore încerc să le fac pe toate, iar timpul ăsta este aur curat pentru mine. 

Îmi deschid laptopul, răspund la emailuri pentru colaborări, editez poze pentru social media și creez conținut. Pe lângă asta, 15-20 minute îmi trag sufletul la un episod dintr-un serial. E mica mea plăcere nevinovată! Apoi, fac puțină ordine și disciplină prin casă și, dacă reușesc, pregătesc o gustare. După trezirea celei mici, ne mai jucăm puțin, mâncăm fructe și ne pregătim pentru tură a doua de plimbare. Ajunsă înapoi acasă, cu viteza luminii și energia rămasă după alergătura prin parc, împreună cu Erin pregătesc cina. Pfiuuu, hai că mai e puțin și se termină ziua, iar eu deja mă visez liniștită pe canapea, uitându-mă împreună cu Rareș la o comedie sau ceva relaxant. 

După cină, urmează momentele de joacă cu toată familia, băița și noapte bună! Noapte bună pentru cea mică, iar pentru mami job-ul din tura a doua. Mult spus job, pentru că e vorba de pasiunile mele, de care am timp seara atunci când se așterne liniștea în casă. Navighez pe internet căutând rețete noi, fac shopping online sau caut inspirație pentru redecorarea casei, iar uneori mă ocup de proiecte personale.

Tot ce v-am povestit aici pare aparent banal, însă conștientizez că nu aș putea face nimic din cele enumerate mai sus fără energie. De la aprinsul luminii dimineața, cafeaua, mesele pentru familie, aspiratorul care-mi salvează viața, navigatul pe internet, scrolling-ul pe Instagram și crearea de conținut, serialul mult așteptat, toate sunt legate de energie electrică și gaz, bineînțeles. Fără un ajutor de nădejde, precum Nova Power & Gas, viața ar fi puțin mai complicată. Lucrurile mici de zi cu zi, pot fi realizate atunci când te poți baza pe energia care „nu se vede”, dar poți simți cum îți face viața mai bună. Mă bucur că am alături un super-aliat care mă încarcă cu energie în fiecare zi, în așa fel încât să îmi pot îndeplini toate task-urile, dar și să mă bucur de pasiunile mele.

Dacă îți dorești și tu ca Nova Gas & Power să-ți fie aliat în energia casei tale, e bine să știi că aici vei găsi prețuri foarte bune, existând mai multe opțiuni de ofertă, dar și un contract flexibil. Partea faină este și că îți poți gestiona cu ușurință contul de client online. Cu un singur click poți verifica consumul, transmite indexul, plăti facturile lunare și să ai parte de suport atunci când e nevoie. Sună bine, nu-i așa?

Autor: Arina Lazăr