Cum sa-ti optimizezi consumul de energie cand lucrezi de acasa

28. Apr.

Dat fiind contextul actual, tot mai multe persoane au continuat sa lucreze de acasa pentru un plus de siguranta. Pe masura ce tot mai mult companii au luat aceasta decizie pentru angajatii lor, un prim factor relevant pentru cei care lucreaza de acasa a ramas mentinerea consumului la un nivel optim pentru a nu observa diferente in suma finala atunci cand aleg procesul de vizualizare factura electrica online. Lucrul de acasa este considerat, in general, ca avand multe beneficii pentru mediu, cum ar fi reducerea numarului de persoane care conduc la serviciu si reducerea nevoilor energetice ale cladirilor de birouri. 

Dar a lucra de acasa inseamna, de asemenea, ca vei consuma mai multa energie acasa decat ai face de obicei. Cauti cateva modalitati inteligente de a economisi energie si bani in timp ce lucrezi de acasa? 

Iata cum sa iti optimizezi consumul chiar daca lucrezi de acasa

1. Lasa lumina soarelui sa intre - Nu numai ca lumina naturala te ajuta sa iti imbunatatesti starea de spirit, dar elimina si necesitatea unei lampi de birou - deci asigura-te ca deschizi perdelele larg in timpul zilei. De asemenea, este mult mai bine decat sa aprinzi toate luminile electrice si pentru factura ta. 

2. Fii eco-smart - Utilizeaza programul eco al masinii de spalat vase sau rufe pentru a incalzi mai eficient apa la temperaturi scazute.

3. Ajusteaza caldura - Da termostatul mai jos cu un grad. Acest lucru ajuta la economisirea de energie si bani in fiecare an - si nici nu vei putea simti diferenta de temperatura. Sau, daca iti este frig, poti pune o bluza in plus pe tine. oberva diferentele prin intermediul procesului de vizualizare factura online.  

4. Renunta la uscatorul de rufe - Uscatorul de rufe consuma destul de multa energie. Astfel, pentru a face economii, poti alege sa iti usuci hainele pe balcon sau pe calorifer in casa. 

5. Nu uita luminile aprinse - Opreste luminile cand iesi dintr-o incapere si treci la becuri economice. 

6. Acorda atentie aparatelor electrice - Nu uita sa opresti aparatele electrice atunci cand nu le utilizezi. Acesta este cel mai important aspect de care poti tine cont! 

7. Fii cu ochii pe copii - Verifica daca dispozitivele electrice ale copilului tau nu sunt lasate pornite. Copiii nu se vor gandi sa faca acest lucru si fiecare mic dispozitiv uitat in priza poate aduce costuri suplimentare la factura ta.

8. Nu utiliza mai multe gadgeturi daca nu ai nevoie - Minimizeaza numarul de gadget-uri electrice pe care le utilizezi in acelasi timp. Utilizeaza doar ce ai nevoie sau incearca sa comprimi lucrurile pe care le ai de facut astfel incat sa utilizezi un singur laptop sau un singur PC.

9. Instaleaza un termostat inteligent - Cresterea eficientei energetice a casei tale nu ar fi completa fara posibilitatea de a controla cat timp si cand iti pornesti sistemele de incalzire in casa. Aici intervin termostatele inteligente. Nu numai ca iti vor permite in mod inteligent sa controlezi incalzirea de la distanta, dar exista numeroase aplicatii specifice care te vor ajuta sa economisesti. 

10. Gestionati-va timpul eficient - Unii oameni prefera sa lucreze de acasa, mai degraba decat sa mearga la birou, deoarece se pot concentra asupra muncii lor fara distragerea atentiei de la birou - pauze de cafea, colegi zgomotosi, intalniri interminabile si altele. Realizarea mai rapida a muncii inseamna ca iti eliberezi timp pentru alte lucruri - cum ar fi iesitul afara sau cititul. Trezeste-te devreme si eficientizeaza timpul petrecut conectat, dar nu uita sa opresti computerul si orice alt gadget legat de munca atunci cand incetezi sa lucrezi!

Cauta solutii eficiente pentru a contruibui la consumul tau lunar si asigura-te ca facturile tale nu vor fi mai mari doar pentru simplul fapt ca lucrezi de acasa!