12. Jan.
In acest scurt ghid, iti vom explica modul in care trebuie sa aerisesti un calorifer pentru a elimina aerul din sistemul tau de incalzire. In acest fel, eficienta termica a locuintei va creste si astfel, te vei bucura de confort, indiferent de anotimp. Pe langa izolarea casei, verificarea pierderilor de caldura si alte modalitati recunoscute pentru a asigura eficienta termica a locuintei, trebuie sa acorzi atentie si centralei tale. Un prim pas ar putea fi aerisirea caloriferelor. Asadar, descopera in cele ce urmeaza cum poti face acest lucru intr-un mod rapid.
Aerisirea unui calorifer inseamna eliberarea aerului care a ramas prins in sistemul tau de incalzire. Lasand acest aer sa iasa din calorifere, te va ajuta sa incalzesti casa mai eficient si sa iti reduci facturile la energie sau gaze naturale. Daca auzi tevi care fac zgomote sau daca se aude apa in calorifere, acestea sunt de obicei semne ca ar trebui sa aerisesti caloriferele.
Aerisirea sistemului de incalzire este usor de facut, trebuie doar sa urmezi pasii de mai jos pentru a remedia problema, a economisi bani si a te asigura ca maresti gradul eficientei termice a casei tale.
Inainte de a urma ghidul de mai jos, format din 9 pasi simpli despre cum sa aerisesti caloriferele din casa ta, asigura-te ca ai toate ustensilele necesare. Pentru aerisirea caloriferelor vei avea nevoie de:
Urmeaza ghidul de mai jos si aeriseste caloriferele din casa ta intr-un mod rapid si sigur:
Desigur, dupa ce ai aerisit primul calorifer, trebuie sa le verifici si pe restul. Repeta procesul prezentat anterior pentru toate celelalte calorifere din casa ta care au nevoie de aerisire. Ulterior, verifica presiunea cazanului. Daca ai un sistem de incalzire centrala presurizat, este posibil sa observi ca manometrul cazanului a scazut de cand ai aerisit caloriferele. Acum, este momentul sa pornesti din nou incalzirea centrala. Odata ce presiunea din cazan a revenit la normal, poti reporni incalzirea. Acorda timp caloriferelor sa se incalzeasca si verifica daca exista puncte reci. Daca descoperi ca mai sunt zone reci in partea de sus a caloriferului, incerca din nou sa-l aerisesti.
Pentru eficienta termica a locuintei tale, ai nevoie de mai mult decat atat. Asigura-te ca ai o oferta buna la energie electrica si verifica intotdeauna factura gaz in cazul in care centrala ta functioneaza cu gaze naturale. Eficientizeaza consumul si consulta mereu facturile pentru a vedea detalii despre pret mc gaz, fiind un factor important care iti influenteaza costul final. Alege Nova Power & Gas si descopera oferta potrivita de pret gaze naturale care sa se potriveasca nevoilor tale!
Articolul precedent
5 instructiuni de exploatare in siguranta a centralei termiceUrmătorul articol
Ce presupune revizie instalatie gaze?