De ce ai nevoie de panouri solare fotovoltaice?

14. Apr.

Stiai ca energia pe care soarele o furnizeaza timp de o ora poate satisface cererea globala de energie pentru un an? Soarele este, fara indoiala, o sursa puternica de energie. Desi nu suntem capabili sa adunam nici macar o fractiune din aceasta, panourile solare fotovoltaice pot face o diferenta semnificativa pentru mediul inconjurator. 

In ciuda criticilor legate de costurile implicate sau o presupusa ineficienta, consumul de energie solara s-a dovedit a fi extrem de benefic - nu doar pentru mediu, ci si pentru companiile din sectorul privat. 

Datorita preturilor competitive de pe piata, aceasta a devenit principala sursa de energie pentru tot mai multe familii. Tehnologia utilizata a fost imbunatatita drastic in ultimii ani si a beneficiat de sisteme de stocare mai performante la nivelul bateriilor solare. Astfel, soarele a devenit o sursa semnificativ mai eficienta de energie sustenabila. Acestea fiind spuse...

De ce ai nevoie de panouri solare fotovoltaice?

Dezvoltarea durabila in domeniul energetic poate depinde de utilizarea tot mai frecventa a energiei regenerabile in locul combustibililor fosili. 

Energia solara devine din ce in ce mai populara in intreaga lume, peste un milion de locuinte folosind-o deja. De aceea, panourile solare sunt utilizate atat de autoritati publice si mari corporatii, cat si de consumatori casnici pentru a produce energie verde. 

Datorita acestei independente energetice si a costurilor mai mici la facturi, se pot reduce cheltuielile cu utilitatile. Poti beneficia astfel de un buget mai generos pentru nevoile tale.

Avantajele panourilor solare fotovoltaice

1. Posibilitatea de a capta si folosi energie verde

Cel mai important avantaj al unor panouri solare fotovoltaice este faptul ca acestea utilizeaza o sursa de energie inepuizabila. Aceasta poate fi folosita in orice loc de pe planeta, fara ca furnizarea ei sa depinda de o institutie. 

Cum situatia climatica se inrautateste in fiecare an, acest lucru a condus la implementarea unor schimbari la nivelul Uniunii Europene. 

Una dintre aceste modificari este folosirea energiei sustenabile pentru mediu, cu scopul reducerii nivelului poluarii cu deseuri si a emisiilor de carbon.

2. Reducerea costului facturilor la curent

Pentru ca alimentarea cu electricitate a locuintei sau a firmei tale ar fi generata de panouri solare fotovoltaice, costurile facturilor tale lunare ar scadea. 

Cat anume ai economisi pe luna depinde insa si de alti factori, precum dimensiunea sistemului de generare a energiei solare, dimensiunea spatiului tau, sau costurile gazelor naturale. 

De exemplu, daca ai un business si vrei sa folosesti panouri solare comerciale, aceasta tranzitie ar fi benefica. Cu cat panourile sunt mai mari, cu atat ele vor capta mai multa energie, ce o vor converti si stoca in bateria interna.

3. Costuri de mentenanta mici

Panourile solare fotovoltaice nu necesita prea multa mentenanta. Panourile trebuie curatate insa de cateva ori pe an. Pentru cele mai performante dintre acestea, producatorii ofera o garantie de 20-25 de ani.

Cum nu sunt folosite componente mobile, sansele de a suferi daune din cauza vantului sunt scazute. Invertorul este singura piesa ce trebuie schimbata o data la 5-10 ani. 

Acesta converteste energia solara in electricitate si caldura. Recomandam si verificarea periodica a cablurilor, pentru a asigura functionalitatea la parametrii optimi.

Contacteaza acum furnizor energie verde Nova Power & Gas pentru a-ti asigura energia buna, si produsa din surse regenerabile!