Cum sa-ti reduci factura la gaz? - Afla mai multe

20. May.

Nimanui nu-i place sa-si deschida cutia postala sau mail-ul personal si sa gaseasca o factura enorma la gaz, dar tuturor ne place sa platim facturi mai mici. Din fericire, exista modalitati prin care poti contribui la reducerea facturii la gaz; toate dintre acestea sunt create special pentru a te ajuta sa vezi ca poti eficientiza consumul de gaz, astfel incat sa apara costuri mai mici pe factura, fara prea mult efort. 

1. Afla de ce a crescut factura la gaz prima data

Este posibil ca factura la gaz sa fi crescut in mod neasteptat din mai multe motive, cum ar fi taxele incorecte sau din cauze, precum:

Schimbarea sezoniera - Diferenta de temperatura pe tot parcursul anului ar putea avea un impact asupra facturii tale la gaz, mai ales daca furnizorul ofera un tarif sezonier care te taxeaza mai mult pentru gaz in timpul iernii (acestea sunt de obicei mai frecvente in statele si teritoriile mai reci). Acest lucru se datoreaza faptului ca cererea de gaz este mai mare in timpul iernii si, prin urmare, are un pret mai mare;

Casa ta - Daca te-ai mutat recent intr-o casa mai veche, este posibil sa-ti creasca facturile din cauza structurii sale mai putin eficiente sau poate ca nu este izolata corespunzator.

Schimbari in stilul tau de viata - Daca te-ai mutat recent cu un partener sau prieteni sau ai inceput sa lucrezi de acasa, este posibil sa observi o crestere a consumului obisnuit de gaz. 

Scurgeri de gaz - Este posibil ca o scurgere de gaz la domiciliu sa fie responsabila pentru o factura ridicata la gaz. In acest caz, este vital sa avertizezi furnizorul cu privire la aceasta problema si sa gasesti rapid specialisti care sa se ocupe de remedierea ei. 

2. Treci la un plan energetic mai bun

Desigur, o modalitate excelenta de a reduce factura la gaz este de a gasi un nou plan energetic mai potrivit pentru bugetul tau. Nu trebuie sa te muti intr-o casa noua pentru a schimba planurile de energie.

Gasirea - si trecerea la - un nou plan energetic sunt usoare atunci cand utilizezi Nova Power & Gas. Cu ajutorul calculatorului de pe site, trebuie sa introduci doar cateva detalii despre consumul de gaz si locuinta, iar in cateva minute, vei primi oferta personalizata. 

3. Opreste gazul cand pleci de acasa

Un sfat usor de economisire a gazului care te ajuta sa reduci factura este sa opresti gazul, atunci cand vei fi departe de casa pentru o vreme; unele contoare de gaz pot avea chiar si o functie „modul de vacanta”, care scade temperatura apei in timp ce setarea este activata. In acest fel, gazul nu este irosit prin incalzirea apei pe care nimeni nu o va folosi.

Reglarea atat a incalzirii apei, cat si a termostatelor de incalzire centrala te poate ajuta, de asemenea, sa faci economii in ceea ce priveste la factura la gaz. Indiferent de compania care asigura gazul pentru locuinta ta - fie el Nova, Cez, Engi sau Distrigaz, plata online este o modalitate propice de a-ti achita factura.  Optimizeaza consumul astfel incat sa vezi la sfarsit de luna, costuri cat mai mici!