Cum sa faci economie cand ai o afacere mica

20. Apr.

Scopul oricarei afaceri este sa faca profit. Cum faci asta? In primul rand, te asiguri ca ai un produs de calitate si un marketing bun astfel incat cei care au nevoie de produsul respectiv sa fie constienti de existenta ta si sa il poata cumpara intr-un mod facil.

In al doilea rand, te asiguri ca nu consumi bani pe lucruri care nu sunt importante pentru buna functionare a afacerii tale. Banii tai ar trebui sa fie cheltuiti doar pe obiecte si servicii necesare sau care te ajuta sa iti diferentiezi afacerea de competitie.

Iata care sunt lucrurile care te pot ajuta sa economisesti bani:

Elimina hartia si costurile de imprimare

Atunci cand detii o imprimanta, costurile se aduna rapid: hartie, cerneala, consumabile, servicii de mentenanta. Mai mult, angajatii isi vor petrece o parte din timp incercand sa rezolve inevitabilele probleme de imprimare.

Daca afacerea ta nu depinde de hartia in format fizic, incearca sa elimini utilizarea acesteia din birou si sa muti totul in online. Orice contract sau document poate fi semnat utilizand semnatura digitala si transmis pe mail astfel incat tu sa nu fii nevoit sa te ingrijorezi lunar pentru verificare plata factura engie, nova sau enel.

Alege sa cumperi de la furnizori alternativi

Atunci cand alegi un furnizor pentru afacerea ta – fie pentru electricitate, internet sau cafea, informeaza-te despre toate optiunile posibile, este posibil sa gasesti o oferta mai buna, personalizata pentru nevoile tale.

Spre exemplu, la Nova Power & Gas beneficiezi de un pret fix garantat astfel incat totul sa fie previzibil, fara preturi ascunse. Mai mult, totul este online, ai la dispozitie aplicatia Nova unde poti monitoriza consumul si plati facturile astfel incat sa scap de grija pentru verificare plata factura engie, nova sau enel.

Foloseste tehnologie eficienta energetic

Indiferent daca spatiul din care opereaza firma este al tau sau este inchiriat, tu ai control asupra electrocasnicelor si dispozitivelor care consuma energie. Astfel, pentru a fi surprins placut de fiecare data cand faci o verificare plata factura engie, enel sau nova, implementeaza urmatoarele modificari:

• Alege doar electrocasnice – frigider, cuptor cu microunde, aparat de cafea – din clasa energetica A sau mai sus;

• Schimba toate becurile cu unele LED care produc mai multa lumina dar consuma mai putina energie;

• Incurajeaza angajatii sa isi inchida complet calculatorul/laptopul atunci cand nu il folosesc.

Alege un birou pe masura nevoilor tale

In birou mai mare nu inseamna mereu un spatiu mai bun. Ia in considerare nevoile afacerii tale: ai nevoie de un loc unde sa primesti clientii, ai nevoie de un depozit pentru a stoca produsele pe care le vinzi, cati angajati ai?

Mai mult, poti oferi angajatilor posibilitatea de a lucra de acasa pentru a reduce dimensiunea spatiului de care ai nevoie pentru biroul tau. Cu cat locul este mai mic, cu cat valoarea va fi mai mica atunci cand faci o verificare plata factura engie, enel sau nova.

Intretine constant sistemul de racire

In special in lunile de vara, aerul conditionat va merge constant pentru a asigura o temperatura placuta pentru tine si angajatii tai. Acesta este din start un consumator mare de energie dar atunci cand nu este curatat consuma mai mult curent si produce mai putin aer care poate contine particule daunatoare pentru sanatate.

Cu o simpla intretinere o data la cateva luni te asiguri ca cei din birou se bucura de confort si ca tu nu mai stai cu grija pentru verificare plata factura engie, nova sau enel. Unele procese de curatare pot fi facute de tine dar pentru cele mai complicate, este bine sa apelezi la specialisti.

 

Daca vrei ca afacerea ta sa fie un succes si sa te bucuri de profit, este important sa acorzi atentie si lucrurilor mici care iti pot salva bani la verificare plata factura engie, nova sau enel precum eliminarea hartiei, utilizarea unui furnizor alternativ sau utilizarea electrocasnicelor eficiente energetic.