Consum energie electrica: alege electrocasnice smart pentru a reduce consumul

19. Apr.

Scaderea consumului de energie nu este doar ecologica, ci te va putea ajuta sa faci economii in fiecare luna.  Exista modificari semnificative ale stilului de viata pe care le poti face pentru a reduce consumul de energie, cum ar fi decizia de a utiliza mai putin aparatele electrocasnice din casa ta sau schimbarea modului de consum, dar aceste procese necesita timp si nu sunt intotdeauna posibile. Daca iti doresti sa reduci factura la energie fara a schimba prea multe lucruri in casa, exista o serie de lucruri pe care le poti face. 

Astfel, alege accesorii tehnologice eficiente din punct de vedere energetic pe care le poate folosi toata lumea, indiferent daca stai cu chirie sau este vorba despre locuinta ta personala. Unele sunt gadget-uri independente, cum ar fi un termostat inteligent, in timp ce altele te pot ajuta sa reduci cantitatea de energie pe care o consuma aparatele tale actuale si in acelasi timp, vei avea si o casa smart. 

Iata cateva elemente smart pentru casa ta:

1. Termostat inteligent - Una dintre cele mai mari modalitati de a reduce factura de energie este instalarea unui termostat inteligent. In loc sa lasi sistemul HVAC [Heating (H), Ventilation (V), Air conditioning (AC)] sa functioneze tot timpul sau sa astepti inconfortabil ca locuinta ta sa se incalzeasca sau sa se raceasca cand ajungi acasa, vei obtine un control total, imediat al sistemului. Un termostat inteligent se poate conecta la reteaua WiFi de acasa, ceea ce iti permite sa maresti sau sa reduci temperatura de oriunde folosind o aplicatie de pe telefon (iOS sau Android) sau un hub smart-home.

2. Becuri inteligente - Becurile inteligente te pot ajuta sa reduci factura de energie la fel ca un termostat inteligent: oferindu-ti mai mult control asupra elementelor care sunt create si pe baza tehnologiei. Poti utiliza aplicatia pentru a porni sau a stinge luminile sau a le reduce pentru a consuma mai putina energie. De asemenea, poti seta luminile pe un anumit program, astfel incat sa ai un plus de siguranta in cazul in care lasi accidental una aprinsa intr-un loc cu trafic redus al casei, cum ar fi subsolul.

3. Camere de supraveghere inteligente pe baterii - Nu ar trebui sa alegi intre a instala un sistem de securitate si a-ti face casa mai eficienta din punct de vedere energetic. Din fericire, camerele de securitate inteligente alimentate cu baterii fac acest lucru posibil. Vei primi o notificare pe telefonul tau (iOS sau Android) de fiecare data cand camera detecteaza miscare si va salva automat un videoclip in cloud, astfel incat sa il poti examina mai tarziu. Fiind pe baterii, acestea nu vor consuma curent.

Scaderea consumului de energie nu este doar ecologica, ci te poate ajuta sa economisesti bani in fiecare luna. Este greu sa-ti schimbi viata peste noapte, dar daca poti aduce mici modificari gadgeturilor pe care le folosesti, poti economisi bani in fiecare luna si, de asemenea, poti sa fii putin mai prietenos cu mediul, mai ales cand alegi o oferta energie electrica optima!