Centrala termica pe gaz si eficienta ei pentru locuinta

02. Apr.

Pe langa combinatia dintre eficienta si flexibilitate, aceste centrale termice pe gaz ofera, de asemenea, avantajul de a furniza o cantitate mare de energie termica, facandu-le astfel sa fie si o solutie optima pentru locuinte. 

Cat de eficiente sunt pentru locuinta?

O parte mare din energia termica a Romaniei este generata cu ajutorul centralelor termice pe gaz individuale, aflate in casele oamenilor. Acest lucru este mai ecologic decat utilizarea unei centrale pe carbune sau lemne, deoarece gazul natural emite mult mai putin CO2 datorita continutului redus de carbon din metan. 

Mai mult, centralele termice pe gaz ating rate de eficienta foarte ridicate datorita tehnologiilor inovatoare noi, transformand o proportie mai mare din cantitatea de gaz in energie termica. Centralele termice pe gaz sunt din ce in ce mai eficiente si datorita imbunatatirilor aduse asupra procesului de functionare de care s-au ocupat companiile responsabile de comercializarea acestora. 

Ideea de functionare a unei centrale termice este simpla si se bazeaza pe procesul de incalzire a apei existente in conducte si in calorifere, iar in acest fel este generata caldura termica in locuinta. Din punctul de vedere al sigurantei, utilizatorii pot sta linistiti daca vor sa utilizeze astfel de centrale pentru locuinta, deoarece exista masuri de siguranta de care trebuie sa tina cont in prealabil. 

Cat consuma o centrala termica pe gaz?

In cazul in care vrei sa gasesti un cost cat mai exact, trebuie sa stii ca raspunsul acestei intrebari poate sa difere de la o locuinta la alta. Chiar daca este una dintre cele mai importante si relevante informatii de care orice potential utilizator al unei centrale termice pe gaz va avea nevoie inainte de a o alege pe cea potrivita - este importanta si oferta pe care ai ales-o de la furnizorul tau de gaz. In functie de pretul pe kilowatt ora si de cat ai consumat, factura lunara poate fi diferita.

Daca iti doresti un astfel de sistem de incalzire pentru locuinta ta trebuie sa calculezi in prealabil suprafata imobilului in care locuiesti. Puterea calorica este un alt element important cand vine vorba despre incalzirea unei locuinte cu ajutorul centralei termice pe gaz. 

Asadar, dupa ce ai calculat suprafata, tine cont de eficienta centralei si mai ales de model. Cati metri cubi de gaz vei avea facturati la sfarsitul lunii? Desigur, acest lucru este influentat de numarul orelor de functionare, care conteaza atunci cand vrei sa faci economii sau cand vrei sa faci o medie a consumului lunar. Daca pretul tau la gaz este unul fix, diferenta costului facturilor va fi generat de orele de functionare. Pe langa cele mentionate anterior, conteaza si izolarea imobilului. In cazul in care aceasta izolatie nu exista, centrala termica pe gaz va functiona mult mai multe ore. 

Prezenta unei surse de caldura intr-o locuinta este esentiala. Astfel, alege metoda cea mai eficienta pentru tine si familia ta si asigura-te ca ai decis asupra variantei potrivite. Daca esti in cautarea unei oferte de gaz online, la Nova Power and Gas poti face o simulare a viitoarelor tale facturi. Selecteaza prima data serviciul de Gaz, ce fel de consumator esti si localitatea de consum. Ulterior, poti face o estimare in functie de cati metri patrati are locuinta ta sau in functie de consumul lunar din prezent. Alege oferta fixa cu pret garantat pentru 6, 12 sau 24 de la Nova Power and Gas si bucura-te de avantaje!