Cele mai bune geamuri termopan pot reduce factura la incalzire?

06. Jun.

In momentul in care iti amenajezi casa, este recomandat sa iei in considerare doar cele mai bune produse si materiale. In felul acesta, poti economisi sume mari de bani in timp si poti avea parte de confort sporit si pe termen lung.  

Acelasi lucru se intampla si atunci cand alegi ferestrele casei. Daca alegi cele mai bune geamuri termopan, poti reduce destul de mult factura la incalzire, lucru care te poate ajuta sa salvezi finante importante de-a lungul timpului. Acesta este unul dintre multiplele avantaje pe care le ofera acest model de ferestre. Pe celelalte le poti afla din randurile de mai jos!

5 motive pentru care sa cumperi cele mai bune geamuri termopan 

Cand vine vorba de ferestrele locuintei tale, s-ar putea sa te intrebi daca merita sa investesti in termopane duble. Iata beneficiile pe care le ofera aceste model de ferestre: 

Echilibreaza fluxul de caldura din casa ta 

Principalul motiv pentru care oamenii opteaza pentru cele mai bune geamuri termopan este faptul ca acestea reduc pierderile de caldura. Studiile arata ca 40% din caldura poate fi pierduta prin ferestre in timpul iernii, iar 80% din caldura solara poate intra prin ferestre vara. Geamul dublu rezolva aceasta problema prin reglarea fluxului de caldura. 

Ofera eficienta energetica  

Prin utilizarea geamurilor duble, poti observa o scadere a facturilor la gaze naturale sau la electricitate. Cu ajutorul unor ferestre de calitate, poti folosi mai putin centrala termica, pentru a incalzi casa, deoarece pierderile de caldura sunt reduse semnificativ. Acest lucru este direct proportional cu un consum redus de gaz sau de curent electric, in functie de modelul sistemului tau de incalzire. 

In plus, reducerea consumului de energie este unul dintre cele mai bune lucruri care pot fi facute pentru protejarea mediului inconjurator. Diminuarea impactului nociv asupra mediului este o necesitate astazi, iar cele mai bune geamuri termopan pot contribui eficient la acest efort. 

Mentin calitatea aerului 

Ferestrele pot fi cauza condensului din locuinta, iar acest lucru poate provoca mucegai in timp, care este daunator atat pentru casa, cat si pentru sanatatea membrilor familiei. Ferestrele cu geam dublu reduc considerabil posibilitatea aparitie condensului, asa ca acestea sunt recomandate pentru obtinerea unei locuinte confortabile pe termen lung.  

Creste valoarea proprietatii  

Pe langa faptul ca cele mai bune geamuri termopan ofera numeroase avantaje importante, care sunt cautate si apreciate de catre cumparatori, acestea au un design placut. Aceste lucruri adauga valoare casei.  

Ofera siguranta 

Daca reducerea consumului de energie si a costurilor, imbunatatirea calitatii aerului si a valorii casei tale nu reprezinta motive suficient de puternice pentru care sa alegi termopane de calitate, atunci poate o faci pentru siguranta.  

Geamurile duble reduc zgomotul din exterior, asa ca genereaza un mediu linistit si sunt mult mai greu de spart, fata de modelele slab calitative. Astfel, acestea pot tine hotii la distanta, ceea ce ofera un plus de siguranta. 

Ce sunt geamurile duble si cum economisesc facturile la incalzire? 

Dupa cum ai aflat deja, cele mai bune geamuri termopan sunt cele duble. Insa, acum te intrebi de ce se numesc asa?  

Termopanul dublu este o fereastra care are doua geamuri de sticla, in loc de unul singur. Cele doua panouri de sticla sunt separate printr-un mic spatiu, care este de obicei umplut cu argon. Acesta este un gaz ce nu este toxic si care are rolul de a izola interiorul ferestrei. In plus, acestea au sigilii etanse care contribuie la diminuarea nivelului de caldura pierdut prin ferestre. In acest fel se obtine eficienta energetica a acestor ferestre. 

Geamul dublu poate fi gasit in multe case si cladiri si este adesea folosit in combinatie cu alte masuri de economisire a energiei, cum ar fi izolatia exterioara si interioara. Insa, termopanele reprezinta cea mai simpla solutie de eficientizare energetica a unei locuinte. 

Ce durata de viata au cele mai bune geamuri termopan? 

Merita remarcat faptul ca pe masura ce o fereastra imbatraneste, aceasta isi pierde din eficienta. In timp, materialele se deterioreaza si apar goluri, iar gazul se poate scurge, ceea ce produce pierderi de caldura.  

Insa, atunci cand vine vorba despre cele mai bune geamuri termopan, acestea pot rezista multi ani, mai ales daca sunt bine intretinute. Termopanele premium pot avea o durata de viata de pana la 20 de ani sau chiar mai mult, mai ales daca le cureti frecvent si le verifici constant de diferite defectiuni, in vederea remedierii acestora. De asemenea, ca sa te bucuri cat mai mult de astfel de ferestre, trebuie sa te asiguri din cand in cand ca acestea raman etanse. 

Cele mai bune geamuri termopan, solutia caselor eficiente energetic 

Termopanele ofera numeroase beneficii, pentru care este important sa le alegi! Opteaza pentru ferestre de calitate, daca iti doresti o casa confortabila din punct de termic si eficienta din punct de vedere energetic.  

Retine faptul ca acest tip de ferestre nu te ajuta sa mentii temperatura optima in casa doar pe timp de iarna, ci si vara. Cu alte cuvinte, ferestrele cu geam termopan pot impiedica pana la 30% din caldura de afara sa intre in casa ta. Acest lucru inseamna ca mentin locuinta racoroasa pe timp de vara si calduroasa iarna. Aceasta este o veste excelenta, fiindca inseamna ca poti face economii mari la energie pe tot parcursul anului, nu doar intr-un singur sezon. 

In concluzie, daca doresti sa afli multe alte informatii interesante despre economisirea facturilor la energie electrica si gaze naturale, rasfoieste blogul Nova Power& Gas si citeste articolele noastre.Ti-am pregatit o serie de informatii utile, care te invata cum sa economisesti in mod inteligent. 

Pe site-ul nostru poti folosi un calculator kwh, cu ajutorul caruia poti afla consumul de energie electrica din casa ta. Foloseste-l cu incredere ori de cate ori doresti sa analizezi cu atentie nivelul de electricitate folosit in locuinta ta. In acest fel, iti poti da seama care este nivelul de economii energetice pe care este bine sa-l faci, pentru a folosi electricitatea in mod inteligent.