Avantajele utilizarii unui termostat inteligent

21. Feb.

Daca vara pornesti aerul conditionat pentru a raci casa, in sezonul rece esti nevoit sa pornesti caldura, pentru a avea un confort termic sporit in interiorul camerelor. In functie de stratul de izolatie al locuintei, factura la incalzire poate fi mai mare decat ti-ai putea dori. 

Daca te afli in cautarea unei modalitati de a reduce cheltuielile pe timp de iarna, ia in considerare instalarea unui termostat inteligent. Fiecare casa are un termostat, iar versiunea performanta a acestui echipament isi propune sa ofere proprietarilor mai mult control asupra incalzirii si racirii incaperilor. Cu ajutorul unor functii avansate din partea dispozitivului, caminul isi poate mentine temperatura optima, chiar si in momentele in care esti plecat la serviciu.  

Prin urmare, un astfel de echipament reuseste sa ofere numeroase beneficii. Citeste tot articolul si afla de aici care sunt motivele pentru care este recomandat sa achizitionezi un astfel de produs. 

Motivele pentru care sa cumperi un termostat inteligent 

Un termostat inteligent poate fi mai scump ca un model traditional, asa ca este util sa cunosti toate beneficiile pe care le prezinta acest tip de aparat. 

Beneficiul 1: Un termostat inteligent permite monitorizarea consumului de energie 

Un termostat WiFi inteligent iti permite sa urmaresti consumul de energie, oferind date in timp real. Cu un termostat inteligent poti concepe un profil de energie pentru casa, care sa te informeze periodic cu privire la modul in care se schimba consumul din locuinta. In felul acesta, poti ajusta preferintele de incalzire si de racire, pentru a avea facturi lunare cat mai mici si usor de platit.  

S-ar putea te intrebi cat de mult poti economisi cu un astfel de aparat. Desi producatorii se lauda cu niveluri diferite de economii, un raport al Google Nest sustine ca poti salva circa 15% din costurile de racire si  pana la 12% din sumele pentru incalzire.  

In ultima perioada niveluri de preturi la energie electrica au crescut, asa ca este important sa incerci sa economisesti cat mai mult. De aceea, un astfel de produs poate fi un real ajutor in locuinta! 

Beneficiul 2: Poate fi controlat  de la distanta 

Poti controla termostatul si modifica temperatura casei de la distanta, indiferent daca esti in drum spre casa sau in vacanta.  

Daca vii acasa devreme si vrei sa gasesti temperatura perfecta in interiorul locuintei, trebuie doar sa te conectezi la aplicatia termostatului si sa ajustezi programul de incalzire. In cazul in care pleci in vacanta pe timp de vara, poti opri programul de racire pentru cateva zile si sa-l pornesti inainte de a te intoarce din calatorie. Utilizeaza aceste setari pentru a economisi bani. 

In plus, poti solicita termostatului sa trimita alerte cu privire la temperatura interioara a caminului. In acest fel, poti fi foarte precis cu privire la setarea acesteia. 

Beneficiul 3: Usor de folosit 

Termostatele inteligente sunt la fel de usor de utilizat precum un smartphone. 

Majoritatea termostatelor inteligente au detectoare de miscare, astfel incat sa poata sti exact cand membrii gospodariei sunt acasa si activi. De-a lungul zilei, termostatul poate afla cand trebuie racita sau incalzita casa,  in functie de tiparele de miscare ale familiei. 

De asemenea, un termostat inteligent pentru casa poate sa monitorizeze vremea si sa regleze temperatura casei in functie de aceasta. 

Nu numai ca te ajuta sa controlezi confortul casei de la distanta, dar poate trimite alerte despre sistem. Notificarile includ: 

- Modificari ale filtrului; 

-Nevoi de intretinere; 

-Tendinte ale temperaturii; 

-Nivelul de utilizare a energiei; 

-Intreruperile de energie; 

-Erorile de sistem. 

Aceste alerte te pot ajuta sa fii proactiv in ceea ce priveste intretinerea echipamentului, astfel incat problemele mici sa nu se transforme in pagube de proportii. 

Beneficiul 4: Se instaleaza rapid 

Instalarea unui termostat inteligent reprezinta un proces rapid si usor.  Scoate capacul si analizeaza cablajul din interior. Daca vezi un fir marcat cu  C si alte fire marcate cu R, W, Rc sau Rh, ai putea instala eficient un termostat inteligent, conform instructiunilor producatorului. 

Astfel, intrerupe alimentarea vechiului model si conecteaza firele la noul termostat. Restabileste alimentarea si urmeaza toate instructiunile de programare.  

In cazul in care nu esti sigur ca poti face acest lucru pe cont propriu, cel mai bine este sa ceri ajutorul unui specialist in domeniu, pentru a te asigura ca intregul proces de instalare se efectueaza ca la carte.  

Beneficiul 5: Un termostat inteligent reduce amprenta de carbon 

Daca iubesti mediul inconjurator, atunci achizitioneaza si instaleaza un termostat inteligent, care contribuie la reducerea amprentei de carbon. Termostatele inteligente utilizeaza mai putina energie electrica fata de variantele standard, asa ca reprezinta o optiune ideala pentru mentinerea sanatatii mediului.  

Pe langa acest produs, mai poti sa iei in calcul cateva optiuni de energie verde, pentru a contribui si mai mult la salvarea planetei. De exemplu, poti sa iti indrepti atentia catre energia eoliana sau cea solara.  

Daca te intereseaza sa afli mai multe despre acest tip de energii, Nova Power & Gas este alaturi de tine si iti ofera toate datele de care ai nevoie. Verifica sectiunea de blog a site-ului vreaulanova.ro si informeaza-te corect! 

Beneficiul 6: Creste valoarea casei 

In cazul in care te gandesti sa vinzi casa la un moment dat, afla ca un termostat inteligent te poate ajuta sa cresti valoarea acesteia, astfel incat sa o poti vinde cu mai mare usurinta. Un astfel de produs poate face locuinta mai atractiva pentru potentialii cumparatori, mai ales pentru cei care iubesc confortul. 

Prin urmare, este o investitie relativ accesibila, care te poate ajuta sa-ti diferentiezi caminul fata de celelalte case de pe piata. 

Termostat inteligent – Un sistem din ce in ce mai popular 

In concluzie, tendinta in crestere a  automatizarii caselor  arata ca sistemele inteligente pentru locuinte devin din ce in ce mai populare. Acestea sunt eficiente, usor de instalat si de utilizat. De asemenea, imbunatatesc siguranta si calitatea vietii. 

Daca te-ai hotarat sa cauti un model pentru locuinta ta, este posibil sa observi ca preturile termostatelor inteligente sunt destul de piperate, in comparatie cu cele clasice. Insa, ar trebui sa iei in considerare economiile pe termen lung, confortul si performanta acestor tipuri de sisteme de monitorizare si control.