Cum poti sa reziliezi contractul de gaze naturale

08. Nov.

In contextul apropierii iernii si a majorarii pretului gazelor si energiei, multe persoane reconsidera sumele platite la furnizorul lor actual. 

Cum piata furnizarii de gaze naturale permite acum concurenta in domeniu, atat consumatorul casnic, cat si cel industrial, au dreptul de a alege compania cu care pot incheia contractul. 

Daca ai cautat recent pe internet “schimbare furnizor gaz”, afla ca este un procedeu mai simplu decat te-ai astepta. Dar, inainte de toate, intra pe site-ul Nova Power & Gas, acceseaza calculatorul de energie electrica si gaze naturale si poti calcula consumul tau actual. Compara oferta de pret Nova cu cea a furnizorului tau, pentru a afla suma ce ai putea sa o economisesti luna de luna, din facturi.

Cele mai avantajoase oferte la gaze si electricitate!

Ce trebuie sa faci, in fapt, ca sa reziliezi contractul?

Pentru a-ti schimba furnizorul si a-ti reduce cheltuielile pentru utilitati, este necesara mai intai o cerere reziliere contract gaze, adresata furnizorului tau actual. Verifica conditiile contractuale, iar in caz ca ai neclaritati, te poti adresa acestuia pentru mai multe detalii. Ai dreptul să iti schimbi furnizorul, cu respectarea conditiilor de reziliere contract gaze, in termen de 21 de zile de la data solicitarii. Iti recomandam sa obtii de la actualul furnizor o confirmare, in scris, a primirii notificării tale. Daca esti un client casnic, ce denunta unilateral contractul de furnizare, trebuie sa stii urmatoarele:

• Pentru a intra in efect cererea ta de reziliere contract gaze, trebuie sa achiti toate obligaţiile de plată ramase, mai puţin cele care fac obiectul unor litigii, ce tin de instantele de judecata.

• Distribuitorul retelei, la care este racordata locatia ta de consum, este responsabil pentru stabilirea index-ului contorului, conform cu data schimbarii furnizorului tau de gaz. 

• Acesta convine si consemneaza, impreuna cu noul furnizor, index-ul contorului tau, inca din ziua in care furnizorul nou incepe sa iti vanda gaze naturale.

Recomandarea noastra ar fi sa citesti si sa notezi si tu, de asemenea, index-ul contorului de gaze naturale in ziua respectiva. In termen de cel mult 42 de zile de la data modificarii facute, vechiul furnizor iti va transmite o factura cu decontul final de lichidare a tuturor obligaţiilor de plata. Dupa ce achiti contravaloarea acestei facturi (pana la termenul scadent), procesul de reziliere contract gaze este finalizat!

O schimbare lipsita de probleme

In cazul in care te ingrijorezi pentru posibile lucrari de schimbare a instalatiei de gaz, avem vesti bune! Rezilierea contractului si schimbarea furnizorului nu presupun niciun fel de modificari tehnice! Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisa perceperea oricaror taxe sau tarife. Daca totusi ti-a fost solicitata o taxa, contacteaza furnizorul tau de gaze naturale. In situatia in care problema nu este rezolvata, adreseaza-te cu incredere catre ANRE.

Daca una dintre grijile tale este deconectarea temporara de la reteaua de gaz, stai linistit! Pe durata derularii procesului de schimbare a furnizorului, este asigurata continuitatea in alimentarea cu gaze naturale a locului de consum!

Indiferent daca vei alege ca nou furnizor Nova Power & Gas, Engie, Enel Gaz sau alta companie, este important sa stii ca poti alege varianta ideala pentru consumul tau de gaz si sa stii ca o reziliere contract gaze nu este complicate, daca urmezi pasii indicati.