5 sfaturi pentru economisirea de energie în perioada sărbătorilor de iarnă

22. Nov.

Sărbătorile de iarnă, cunoscute ca festivalul luminii dar și ca cea mai scumpă perioadă din an, se apropie cu pași repezi. Spre deosebire de celelalte luni, în decembrie vei cheltui bani pe cadouri, călătorii, încălzire și, mai ales, decorațiuni luminoase.

Există numeroase soluții care să te ajute să nu îți depășești bugetul atunci când faci un calcul preț curent electric care nu implică să renunți la decorațiunile care îți aduc bucurie ție și celor dragi. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci economie de energie în timpul sărbătorilor de iarnă:

1.Schimbă luminile cu unele LED

Atunci când ajungi să faci un calcul preț curent electric la finalul sărbătorilor, vei realiza că o mare parte din consumul adițional vine de la luminile din brad și restul decorațiunilor luminoase. Dar pentru a face economie nu trebuie să renunți la lumină, ci să înlocuiești toate instalațiile cu unele cu becuri LED.

Becurile LED folosesc cu aproximativ 70% mai puțină energie pentru a livra aceeași cantitate de lumină ca un bec incandescent. Mai mult, acestea nu se încălzesc deci nu există riscul unui accident și nu sunt confecționate din sticlă care se poate sparge ușor. De asemenea, durata lor de viață este de 10 ori mai mare față de cele incandescente.

2.Folosește lumini solare în curte

Dacă locuiești la casă, sigur vrei să îmbraci și exteriorul casei în haine festive. Dar luminile tradiționale nu doar că sunt foarte scumpe când faci un calcul preturi energie electrica, dar pot reprezenta și un pericol dacă firele și prizele din exterior nu sunt bine izolate.

Pe de altă parte, luminile solare implică o investiție mai mare la început, dar apoi nu vei mai plăti niciun ban pentru funcționarea lor. Acestea au integrat un panou solar care colectează energia solară în zilele însorite și pornesc după lăsarea întunericului.

3.Utilizează lumânări pentru a crea o atmosferă festivă

Lumânările sunt folosite de secole ca decorațiune pentru lunile de iarnă și pot fi folosite pentru a crea o atmosferă plăcută când petreci timp alături de cei dragi. Mai mult, acestea fac destulă lumină încât să nu fie nevoie să aprinzi becurile, deci nu trebuie să te îngrijorezi pentru calcul preț energie electrică.

Este foarte important să nu pleci din cameră dacă ai o lumânare aprinsă, să o stingi mereu înainte de culcare și să nu o lași la îndemâna copiilor.

4.Folosește-ți imaginația pentru decorațiuni alternative

Lumina este esențială pentru sărbătorile de iarnă, dar aceasta nu provine doar de la instalațiile luminoase. Dă-ți frâu liber imaginației și creează decorațiuni cu materiale cu proprietăți reflectorizante precum ghirlande și ornamente cu sclipici.

5.Poartă haine potrivite pentru vremea de afară

Când vremea de afară se răcește, poți avea tendința să setezi termostatul la o temperatură foarte mare care să îți permită să stai în haine de vară în casă. Dar diferența mare de temperatură îți poate afecta atât sănătatea, cât și bugetul când faci un calcul preț curent electric.

Păstrează temperatura în jur de 21 de grade în timpul zilei pentru a te bucura de confort când porți hainele groase cu tematică de Crăciun.

 

Bucură-te de sărbători fără să consumi excesiv de multă energie prin folosirea unor metode alternative de iluminare. Mai mult, alege un furnizor energie electrica care să îți ofere atât cel mai bun preț curent electric, cât și asistență ori de câte ori ai nevoie.