Tot ce trebuie sa stii despre masinile electrice: Consum, economii si de ce sa alegi o astfel de masina

03. Aug.

Masinile electrice sunt bune si pentru cei ce le utilizeaza, dar si pentru mediu! In ultimul timp, cresterea industriei masinilor electrice este de in crestere, ceea ce poate fi un lucru imbucurator pentru planeta. Unul dintre motivele pentru care tot mai multe persoane opteaza pentru masini electrice este consumul lor mai mic in comparatie cu vehiculele cu motor cu combustie. Dar cat consuma de fapt si cat economisesti? Exista modalitati de a optimiza acest consum? Gasesti raspunsurile mai jos.

 

Motive pentru care sa alegi o masina electrica 

Masinile, camioanele si restul autovehiculelor consuma in fiecare an mii sau chiar milioane de litri de benzina si motorina. De fapt, sectorul transporturilor este considerat nucleul petrolului, insa totul trebuie optimizat. Rafinariile au inceput sa se adapteze la aceasta situatie prin reproiectarea instalatiilor cu extinderi si imbunatatiri pentru a-si maximiza propria productie de combustibil pentru transport.

Alternativa electrica

Spre deosebire de consumul de combustibil, efectele sale asupra mediului si costurile sale economice, masinile electrice continua sa creasca, depasind multe dintre limitele sale.

Flota de vehicule electrice din lume compenseaza in fiecare an aproximativ 100.000 de barili pe zi, echivalentul a 15,9 milioane litri de combustibil pentru transportul rutier, in principal benzina, potrivit unui raport al Bloomberg New Energy Finance.

Pentru ca masinile electrice nu sunt viitorul, ci mai degraba o realitate de care multi oameni se bucura deja astazi, vanzarile de vehicule electrice cresc in fiecare luna. 

De ce sa treci la o masina electrica?

Din punct de vedere global, trecerea la masinile electrice ofera multe avantaje, iar numeroase persoane continua sa le descopere prin schimbare unei masini clasice cu una electrica. 

In general, inlocuirea flotei de vehicule pe benzina cu o flota de vehicule electrice ne va imbunatati calitatea vietii si, mai presus de toate, cea a planetei, contribuind intr-un mod practic la lupta impotriva temutei schimbari climatice.

In mod individual, fiecare persoana se va bucura de o modalitate de transport mai ieftin, desi necesita anumite modificari logistice importante pentru a-l transforma intr-un mod de transport complet alternativ, valabil pentru toate tipurile de calatorii, fie ca sunt scurte, medii sau lungi. Cele mai multe progrese se fac in prezent pe distanta medie sau lunga. Cu alte cuvinte, trecerea de la un vehicul urban la unul cu care sa te poti deplasa pe orice ruta iti doresti, indiferent de numarul de kilometri. 

Trecerea la masini electrice nu depinde numai de vanzarile de vehicule. Societatea in sine si toate elementele infrastructurii sale trebuie sa se adapteze. De aceea, cresterea punctelor de alimentare cu energie electrica pentru masinile electrice este atat de importanta, nu numai in orase, ci si la nivel national, deoarece este nevoie de cat mai multe statii incarcare masini electrice. 

Astfel, persoanele care au o masina electrica pe care vor sa o incarce acasa, trebuie sa acorde atentie procesului de selectare a unui furnizor energie electrica

Dar cat consuma, de fapt, o masina electrica?

Cheia economiilor lor consta in mod clar in consumul lor. Acesta este cel mai important punct de retinut. Fara a fi nevoie sa scoti calculatorul, este bine cunoscut faptul ca motoarele electrice sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decat motoarele cu ardere.

De exemplu, cand vine vorba de parcurgerea a 100 de kilometri, o masina diesel va consuma aproximativ 4-5 litri, in timp ce o masina pe benzina va folosi putin mai mult. Tinand cont de pretul actual al benzinei si motorinei, cel mai ieftin, fiecare masina ar fi cheltuit aproximativ 6-7 Lei pentru benzina si motorina.

In schimb, pentru aceeasi calatorie de 100 de kilometri, un vehicul electric va consuma aproximativ 20-30 kWh din bateriile sale. Astfel, daca stabilim unui pret zilnic al energiei interne de 0.383 lei pe kW la un furnizor energie electrica, precum Nova, acoperirea a 100 de kilometri va costa intre 7 si 12 lei. Deci, putem spune ca o masina electrica se conduce cu mai putin de jumatate din costul unei masini cu combustibil traditional. In plus, masinile electrice vin dotate cu cablu incarcare masina electrica pentru a o putea cupla la priza acasa, iar in ceea ce priveste detaliile legate de cost incarcare masina electrica, nu trebuie sa-ti faci griji!  

Astfel, alege un furnizor energie electrica potrivit care sa iti ofere cel mai bun tarif si bucura-te de drumuri fara griji, la volanul unei masini electrice! 

Citeste si despre: electrica online, transmitere index electrica.