Se acorda in 2023 fonduri europene pentru energie verde? 

26. Apr.

Energia regenerabila este produsa din surse naturale, cum ar fi soarele, vantul, biomasa si apa. Aceasta mai este denumita adesea „energie verde” si „energie curata”, deoarece procesul de generare a energiei din aceste surse nu emite gaze cu efect de sera, asa cum se intampla in cazul combustibililor fosili, precum carbunele si petrolul. Renuntarea la surse traditionale de energie reprezinta un pas cheie în combaterea schimbarilor climatice. 

Prin urmare, daca iti doresti o planeta echilibrata din punct de vedere climatic, fii alaturi de toti cei care sustin si utilizeaza energia verde! Statul te sustine in acest demers, asa ca poti accesa fonduri europene energie verde, indeplinind cateva criterii simple. Bugetele puse la dispozitie sunt consistente, asa ca cei interesati pot profita de acest ajutor considerabil, iar conditiile de inscriere sunt simple, usor de bifat.  

In cazul in care nu erai sigur daca sa faci acest pas sau nu, articolul nostru te va ajuta sa intelegi care sunt beneficiile acestei alternative energetice.  Citeste in continuare pentru a afla mai multe detalii despre fondurile europene energie verde si de ce acestea sunt o oportunitate pentru cat mai multe persoane care doresc o eficienta energetica mai ridicata. 

Motive pentru care sa accesezi fonduri europene energie verde 

Pe langa reducerea emisiilor de carbon, energia solara mai ofera cateva avantaje importante: 

1. Energia solara poate reduce factura de energie electrica a casei tale 

Un sistem de energie solara pentru casa poate reduce dependenta de reteaua nationala si te poate ajuta sa economisesti factura la electricitate. Astfel, daca vrei sa cheltuiesti mai putin lunar pe plata utilitatilor casei, cel mai bine este sa accesezi fonduri europene energie verde. 

2. Panourile solare sunt durabile 

Panourile solare sunt usor de intretinut, deoarece nu au parti mobile care se uzeaza in timp. Durata lor de viata este cuprinsa intre 15 si 25 de ani. 

3. Panourile pot genera energie electrica indiferent de vreme 

Sistemele de energie solara pot genera energie electrica in orice anotimp. Este adevarat ca zilele innorate reduc cantitatea de energie produsa, insa acest lucru este compensat de zilele insorite. 

4. Panourile pot creste valoarea imobilului 

Cumparatorii sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru o casa cu panouri solare instalate. Acest lucru se intampla datorita economiilor la facturile de energie electrica, care  sunt luate in considerare in procesul de achizitie a noii locuinte.  

Conditii de acordare pentru fonduri europene energie verde 

Casa Verde este un program guvernamental care are alocat in acest an un buget de finantare de 3 miliarde de lei. Cei care se inscriu pot beneficia pana la 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile, in limita sumei de 20.000 lei. Acesti bani pot fi investiti in montarea panourilor fotovoltaice. Panourile au ca rol conversia energiei fotonilor in energie electrica prin intermediul celulelor fotovoltaice. Astfel, poti sa-ti cresti gradul de independenta din punct de vedere energetic.    

Ca sa poti beneficia de acest tip de finantare trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:   

  1. Esti persoana fizica domiciliate in Romania;   
  2. Esti proprietarul imobilului unde vrei sa folosesti fondurile;   
  3. Ai acordul tuturor proprietarilor pentru implementarea proiectului;   
  4. Nu ai obligatii restante la bugetul de stat sau cel local.   
  5. Nu intreprinzi activitati poluante. 

Tine cont de faptul ca poti depune o singura cerere de finantare pentru un singur imobil identificat cu numar de cadastru.   

Acte necesare pentru obtinerea de fonduri europene energie verde   

Atunci cand iti depui cererea pentru solicitarea de fonduri europene energie verde, ai nevoie de documente precum:   

  1. Act de identitate; 
  2. Extrasul de carte funciara ce este obligatoriu pentru a dovedi dreptul de proprietate; 
  3. Certificatul de atestare fiscala, pentru a dovedi plata tuturor obligatiilor catre bugetul de stat; 
  4. Certificatul de atestare fiscala, care face referire la impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului de stat; 
  5. Cererea de finantare nerambursabila completata si in original; 
  6. Adeverinta in original de la banca, prin care sa fie ateste existenta contului bancar in care urmeaza sa fie virati banii de la stat. 

Mai multe detalii despre documentele necesare gasesti pe site-ul oficial al programului, alaturi de un ghid care te ajuta sa faci inscrierea mult mai usor.   

De ce sa aplici pentru fonduri europene energie verde?   

Energia verde este cea derivata din resurse naturale precum soarele, vantul, ploaia, valurile, etc. Ceea ce inseamna ca provoaca mai putine daune climatului sau mediului inconjurator atunci cand sunt exploatate.   

Aceste fonduri europene energie verde te poate ajuta sa faci primul pas catre energie curata si independenta energetica. O parte din beneficiile aduse de o astfel de investitie sunt:   

  1. Generarea de energie care nu produce emisii de gaze cu efect de sera din combustibili fosili;   
  2. Reduce anumite tipuri de poluare a aerului;   
  3. Diversificarea aprovizionarii cu energie si reducerea dependentei de combustibilii din alte tari;   
  4. Reducerea costurilor lunare pe termen lung;   
  5. Reprezinta o sursa de energie regenerabila.   

In concluzie, in prezent este destul de usor sa te bucuri de o casa cu panouri solare, care sa reduca valoarea facturilor la energie electrica. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te inscrii in programul guvernamental destinat persoanelor fizice, ca sa obtii fonduri europene energie verde si sa astepti aprobarea proiectului tau. Pe urma, poti incepe demararea procesului prin care sa-ti transformi locuinta in una verde, prietenoasa cu mediul inconjurator! 

Daca esti in cautarea unui furnizor energie electrica verde, Nova este un astfel de furnizor datorita celor 2 parcuri fotovoltaice care produc anual peste 10.500 MWh. Vino la noi si iti vom oferi consultanta pentru a face alegerea potrivita!  

Nu doar ca poti beneficia de o oferta personalizata, dar vei avea la dispozitie beneficii precum plata online a facturii de energie electrica, aplicatie de mobil unde poti nota indexul, semnarea online a contractului si multe altele.   

Daca ai intrebari, poti accesa sectiunea de chat de pe site si un reprezentant iti va raspunde in cel mai scurt timp. Vino la Nova Power and Gas si bucura-te de cele mai competitive preturi.