Economiseste cu cele mai mici tarife energie electrica

29. Sep.

Eficientizarea energetica, un subiect tot mai dezbatut atat de companiile care furnizeaza gaze si electricitate, cat si de producatorii de electronice si electrocasnice si chiar de catre utilizatorii casnici, se refera defapt la maximizarea profitului prin minimizarea costurilor asociate acestor servicii.

Scopul principal ale tuturor solutiilor pentru eficientizare energetica este controlul asupra consumului de energie electrica, cat si reducerea substantiala a costurilor.

4 solutii de reducere a consumului de energie, adaptate nevoilor tale.

Cu cat energia electrica dintr-un spatiu este gestionata corespunzator, cu atat mai mult se poate atinge un nivel eficient de consum energetic. Dacă vrei sa stii ce actiuni sunt benefice din punct de vedere energetic,  primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te asiguri ca locuința și toate aparatele electrice funcționeaza cat mai eficient posibil. Iata 4 solutii de eficientizare a consumului de energie electrica pe care le poti aplica la tine acasa.

  • 1. Achizitioneaza inteligent - multe electrocasnice precum frigiderele, mașinile de spalat, sau robotul de bucatarie sunt inscriptionate cu o eticheta energetica a UE, care te ajuta sa alegi un model care va consuma mai puțin. Eficiența energetică este evaluata pe clase, de la A+++ (cea mai eficientă) până la G (cea mai puțin eficientă).
  • 2. Ia in considerare energia regenerabila - majoritatea furnizorilor de energie ofera tarife pentru energie electrica „verde”, pentru a sprijini dezvoltarea surselor regenerabile de energie, precum energia eoliana și solara. Daca locuința ta are propriul acoperiș, este mult mai eficient din punct de vedere energetic montarea unor panouri solare. Astfel puteți genera o parte din energia electrică pe care o consumați;
  • 3. Inlocuieste becurile cu halogen cu unele de tip LED - Becurile tradiționale risipesc 95% din energia pe care o folosesc degajand cadura, in timp ce LED-urile consumă cu până la 75% mai puţina energie, bucurand-te astfel si de confort sporit, dar și de reducerea consumului de energie electrica
  • 4. Creșterea eficienței energetice a cladirilor prin izolare si renovare prin renovare este unul dintre cele mai eficiente solutii din punct de vedere al costurilor corespunzatoare. Cheltuielile pentru incalzire pot fi reduse cu pana la 65% pentru ca o izolatie bine realizata asigura eficientizarea energetica a cladirii in care fiecare dintre noi locuieste, scade pierderile de caldura prin urmare, este necesara mai putina energie pentru a incalzi sau raci cladirea.

Acestea sunt doar cateva dintre principalele masuri ce pot fi implementate rapid si pot conduce la eficientizarea consumului energetic din propriul camin.

Ultima pe lista, si cea mai de actualitate este schimbarea furnizorului de energie electrica traditional si alegerea unui din piata libera, care le permite acum consumatorilor sa isi alega furnizorul cel mai bun tarif la energia electrica si sa incheie cu acesta contracte pentru locul sau de consum.