Se acorda in 2022 finantare panouri fotovoltaice sau alte fonduri europene pentru energie verde?

18. Apr.

Daca iti doresti sa beneficiezi in acest an de fonduri europene energie verde, vei fi bucuros sa afli ca poti face asta indeplinind cateva criterii simple. Bugetele puse la dispozitie sunt generoase, iar conditiile de inscriere nu sunt unele dificile. In cazul in care nu erai sigur daca sa faci acest pas, articolul nostru te va ajuta sa intelegi care sunt beneficiile acestei alternative.  

Citeste in continuare pentru a afla mai multe detalii despre fondurile europene pentru energie verde si de ce merita accesate.  

Condiții de acordare a fondurilor 

Casa Verde este un program care are alocat un buget de finantare de 263.700.000 lei. Cei care se inscriu pot beneficia pana la 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile, in limita sumei de 20.000 lei. Acesti bani pot fi investiti in montarea panourilor fotovoltaice. Panourile au ca rol conversia energiei fotonilor in energie electrica prin intermediul celulelor fotovoltaice. Astfel, poti deveni independent din punct de vedere al sursei de energie.  

Ca sa poti beneficia de acest tip de finantare, trebuie sa indeplinesti conditiile urmatoare: 

 1. Esti persoana fizica domiciliata in Romania; 
 2. Esti proprietarul imobilului unde vrei sa folosesti fondurile; 
 3. Ai acordul tuturor proprietarilor pentru implementarea proiectului; 
 4. Nu ai obligatii restante la bugetul de stat sau cel local. 

Tine cont de faptul ca poti depune o singura cerere de finantare pentru un singur imobil identificat cu numar de cadastru. 

Ce documente trebuie depuse? 

Atunci cand iti depui cererea pentru solicitarea de fonduri europene energie verde, ai nevoie de documente, precum: 

 • Cererea de finantare (aceasta trebuie completata prin tehnoredactare); 
 • Actul de identitate valid la momentul inscrierii in program;
 • Actul de identitate a coproprietarului daca este cazul; 
 • Extras de carte funciara, nu mai vechi de 30 de zile la data inscrierii; 
 • Copie a cartii funciara colective; 
 • Certificatul de atestare fiscala privind obligatiile de plata catre bugetul de stat, emis pe numele tau; 
 • Certificatul de atestare fiscala privind impozitele şi taxele locale si alte venituri ale bugetului local, emis pe numele tau. 

Mai multe detalii despre documentele necesare gasesti pe site-ul oficial al programului, alaturi de un ghid care te ajuta sa faci inscrierea mult mai usor. 

De ce sa aplici? 

Energia verde este cea derivata din resurse naturale, precum soarele, vantul, ploaia, valurile etc. Ceea ce inseamna ca provoaca mai putine daune climatului sau mediului inconjurator atunci cand sunt exploatate. 

Aceste fonduri europene energie verde te pot ajuta sa faci primul pas catre energie curata si independenta energetica. O parte din beneficiile aduse de o astfel de investitie sunt: 

 • Generarea de energie care nu produce emisii de gaze cu efect de seră din combustibili fosili; 
 • Reducerea anumitor tipuri de poluare a aerului; 
 • Diversificarea aprovizionării cu energie și reducerea dependenței de combustibili importați; 
 • Reducerea costurilor lunare pe termen lung; 
 • Reprezinta o sursa de energie inepuizabila. 

Daca esti in cautarea unui furnizor energie electrica verde, Nova vine in ajutorul tau cu 2 parcuri fotovoltaice care produc anual peste 10.500 MWh. Vino la noi si iti vom oferi consultanta pentru a face alegerea potrivita. 

Nu doar ca poti beneficia de o oferta personalizata, dar vei avea la dispozitie beneficia, precum plata online factura electrica, aplicatie de mobil unde poti da indexul, semnarea online a contractului si multe altele. 

Daca ai intrebari, poti accesa sectiunea de chat de pe site si un agent iti va raspunde in cel mai scurt timp. Vino la Nova Power & Gas si bucura-te de cele mai competitive preturi!  

Citeste si despre: energia solara, calculator kw in lei.