Ce trebuie sa stii cand iti calculezi factura de energie

09. Oct.

Orice consumator are dreptul de a intelege scopul si semnificatia costurilor trecute pe factura la energia electrica. In plus, in spatele sumei finale pe care trebuie sa o achiti sunt numerosi factori ce au generat-o. Exista situatii in care raman o multime de date si costuri complet necunoscute. Persoana fizica sau juridica aflata in calitatea de consumator trebuie sa aiba acces la toate informatiile necesare, oricand doreste.

Nova este furnizor de energie electrica la nivel national. Ne folosim toate resursele și abilitatile  pentru a ne asigura ca iti oferim mereu cel mai bun pret si informatiile necesare pentru a intelege ce a generat costul afisat pe factura.

Cum sa iti calculezi factura de energie electrica?

In momentul in care iti doresti sa calculezi singur costurile implicate in suma totala afisata pe factura ai la dispozitie mai multe variante. Numerosi furnizori iti ofera posibilitatea de a afla cat ai de plata si cum a fost calculata factura:

  • fie prin intermediul serviciilor de suport client,
  • direct in sectiunea de calculator - Enel, Eon, Cez, Nova de pe site,
  • prin afisarea tuturor factorilor tarifari pe factura.

In cazul in care aceasta nu exista ai la dispozitie tariful pentru un kilowatt (KWh). Insa, de cele mai multe ori aceste informatii nu iti sunt de ajuns si vrei sa stii ce alte costuri mai sunt incluse pe factura.

Desigur, exista vaste modalitati de a calcula si factura consumul energiei electrice, iar fiecare furnizor poate face aceste lucruri intr-un mod diferit. Tocmai de aceea pot aparea diferente intre factura Eon sau a altui furnizor si viitoarea ta factura la Nova. Esential este ca tu sa ai la dispozitie, in orice moment, informatii referitoare la cat ai consumat, ce ai de platit si care sunt costurile incluse in factura ta.

In ceea ce privesc informatiile care pot fi pe factura ta la energie electrica, dar si elementele care pot fi diferite de la o luna la alta, tine cont de urmatoarele detalii:

  • Energia activa consumata
  • Tariful de distributie
  • Tariful de introducere a energiei in retea
  • Servicii de sistem
  • Certificate verzi
  • Acciza
  • Contributie pentru cogenerare
  • TVA

Pachetele standard disponibile pe site-ul Nova contin, intr-un mod transparent, costurile aferente celor enumerate mai sus. In functie de perioada de timp pe care vrei sa inchei un contract, acestea sunt calculate si afisate, iar preturile sunt garantate 6 luni. Ulterior, daca acesta va suferi modificari, vei fi notificat cu 30 de zile in avans.

Ofertele stabile sunt intotdeaua bine-venite! Este important sa alegi compania care iti propune varianta optima pentru familia sau afacerea ta, iar in acest fel vei scapa de grija costurilor nefondate care se afla in suma afisata pe factura.

Nova Power and Gas - distribuitori energie electrica de 13 ani, iti oferim toate informatiile necesare pentru a te ajuta sa faci optimizari si sa beneficiezi de serviciile unui furnizor energie electrica mult mai eficient.

Echipa nostra iti va oferi intotdeauna cea mai buna solutie pentru tine, familia sau afacerea ta.

Date circumstantele actuale cea mai sigura metoda pentru a plati facturile este plata electrica online. In acest mod tu nu te vei deplasa din locuinta ta, iar operatiunea de plata va fi simpla si rapida.